2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A német kancellár leköszön, a magyar kormányfőjelöltek vitáznak

Hirdetés

A német kancellár leköszön, a magyar kormányfőjelöltek vitáznak

  • Péntek este zajlott az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjeinek második vitája, elemző segítségével értékeljük az aspiránsok teljesítményét. A miniszterelnök-jelöltek második televíziós vitája sokkal több feszült pillanatot hozott, mint az első. Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója két okot lát ennek hátterében: az egyik, hogy a formátum és a témák is ebbe az irányba vitték, a másik a kampány élesedése. Bővebben itt.
  • Több személyes beszámoló és kórházi dolgozó is megerősítette, hogy a Mátészalkai Kórházban 13 óra 30 perc után nem fogadnak szülés előtt álló nőket. A település ügyeivel foglalkozó Facebook-oldalhoz, a MátészalkaLeakshez sok panasz érkezett. Részletek itt.
  • Újra nagyon alacsony a Duna vízállása, ezért el kell indítani a szivattyús vízpótlást a Ráckevei-(Soroksári-) Duna-ágon. A Duna vízszintje nemcsak alacsony, hanem a száraz időjárás miatt továbbra is apad, így a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szombaton elkezdi a vízpótlást, amelyre az élővilág védelme, valamint az öntözési és egyéb igények miatt van szükség. Bővebben itt.
  • Transznyisztria. Egy senki által sem elismert, mégis létező és meglátogatható ország, egy Csongrád megye nagyságú skanzen, ahol megállt az idő. Amelynek fővárosában, Tiraspolban (oroszos kiejtéssel Tyiraszpolban) gigantikus Lenin-szobor magasodik a Szovjetek Háza előtti téren, ahol a legtöbbet látható szimbólum a sarló és a kalapács, és ahol műanyag rubellel is lehet fizetni. Itt járt az Index „külső munkatársa”, Eric, aki korábban már a csernobili zónából is küldött helyszíni riportot, és aki most is elugrott a történelem legsúlyosabb atomkatasztrófájának szürreális helyszínére. Mutatjuk.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/25/napi-hirosszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dobrev Klára az Elkxrtukról az Indexnek: A hazugság hazugság marad

Dobrev Klára az Elkxrtukról az Indexnek: A hazugság hazugság marad

Mindenképp szerettük volna hallani Dobrev Klára, Szilvásy György és Hann Endre véleményét a csütörtökön a …