2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Napelem Szövetség elnöke: Sosem térülnek meg a napelemes beruházások

A Napelem Szövetség elnöke: Sosem térülnek meg a napelemes beruházások

Mint arról lapunk is beszámolt, Lantos Csaba energiaügyi miniszter a napokban jelentette be a kormány videójában a napelemes rendszert érintő változásokat. A miniszter elmondta, hogy a korábban feltelepített napelemes rendszerek esetében a feltelepítésről számított tíz évig nem éves, hanem havi szaldóelszámolás lesz január 1-jétől.

Akiknek 2022. október 31-ig sikerült beadniuk igénylésüket, élvezhették az éves elszámolás előnyét. Ez azt jelentette, hogy télen, amikor ötödével kevesebbet termel a napelem, de a fűtés miatt nagyobb a fogyasztás, ugyanannyi energiát vehettek ki ingyen a rendszerből, mint amennyit feleslegként betápláltak nyáron.

Ennek lesz vége januártól.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/28/napelem-napelemes-beruhazas-energia-energiaellatas-energiatermeles-napelem-szovetseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hol olcsóbb a bevásárlás, Brüsszelben vagy Magyarországon?

Hol olcsóbb a bevásárlás, Brüsszelben vagy Magyarországon?

„Most itt vagyok Belgiumban, ami ugye egy eléggé drága ország, és ahol a fizetések körülbelül …