2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A MOK borsodi elnöke szerint még sokáig elhúzódhat a negyedik hullám

Hirdetés

A MOK borsodi elnöke szerint még sokáig elhúzódhat a negyedik hullám

Még mindig emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége, így a járvány valószínűleg még a felfutó szakaszában van és sokáig elhúzódhat  – mondta Csilek András infektológus, a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj Zemplén megyei elnöke.

Elmondta, hogy mivel nincsenek komolyabb korlátozó intézkedések (legalábbis az egy évvel ezelőttiekhez viszonyítva), ezért a harmadik hullámnál hamarabb tetőzhet a járvány, viszont az esetszám sokáig nem csökken majd.

Mi arra számítunk, hogy az emelkedés után lesz egy hosszú plató fázis, amikor tetőzik ez a hullám, de most nem tudjuk, hogy milyen hosszú ideig tart, vagy, hogy kellenek-e plusz járványügyi intézkedések

– fejtette ki Csilek András. Hozzátette: az oltás miatt arra lehet számítani, hogy az esetszámhoz képest arányaiban a korábbinál kevesebben kerülnek kórházba. Közülük viszont sokakat kell majd intenzív osztályon ápolni – jellemzően az oltatlanokat.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/17/koronavirus-jarvany-negyedik-hullam-elhuzodasa-csilek-andras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …