2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Magyar Rektori Konferencia elfogadhatatlannak tartja az Erasmus-ügyben hozott döntést

Hirdetés

A Magyar Rektori Konferencia elfogadhatatlannak tartja az Erasmus-ügyben hozott döntést

Közölték, Magyarországon 63 felsőoktatási intézmény működik: államiak, egyháziak, magánintézmények és az alapítványi modellváltó egyetemek.

Valamennyi magyar egyetemi polgár számára, az egyetem fenntartójától függetlenül, diszkriminációmentesen biztosítani kell azt a jogot, hogy az Európai Unió oktatási, mobilitási programjaiban, valamint kutatási együttműködéseiben részt vehessen.

Az MRK elfogadhatatlannak tartja, hogy bármilyen természetű és jellegű politikai vita a magyar egyetemisták és egyetemi oktatók részvételét korlátozza az Európai Unió oktatási, mobilitási és kutatási együttműködési programjaiban.

Hirdetés

Az ezen programokban való részvétel kivétel nélkül minden európai uniós ország valamennyi egyetemi hallgatója és egyetemi oktatója, kutatója számára egyformán elérhető kell hogy legyen – szögezte le az MRK.

Még hétfőn derült ki, hogy az Európai Bizottság kizárna több alapítványi fenntartású egyetemet is az Erasmusból, az ellenzéki pártok reakcióit korábban ebben a cikkben gyűjtöttük össze. A döntésre azóta az egyik minisztérium, valamint Navracsics Tibor uniós források elosztásáért felelős miniszter is reagált, kijelentéseit ugyanakkor az Európai Bizottság cáfolta, erről <a href="https://dex.hu/x.php?id=index_belfold_cikklink&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2023%2F01%2F10%2Fnavracsics-tibor-egyetem-felsooktatas-erasmus-europai-bizottsag%2F" id="hyperlink_50aeff0a1f22c23fa9419abfbeff9896" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/14/magyar-rektori-konferencia-mrk-erasmus-europai-unio-felsooktatas-oktatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Megérkezett a három mobil mentőállomás

A külügyminiszter azt írta, hogy a két kisebb és egy komplex műtőképességekkel is rendelkező klinikai …