2021. január 27., szerdaMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2021.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A magyar politikusokat is sokkolták a washingtoni történések

Hirdetés

A magyar politikusokat is sokkolták a washingtoni történések

Világszerte megütközést keltett, hogy a demokrácia egyik fellegvárának tartott Egyesült Államok fővárosában, a washingtoni Capitolium elfoglalásával támadás érte az amerikai demokráciát. A világ minden részéről elítélték az eseményeket, a magyar politika is reagált az amerikai Kongresszus épületében történtekre.

A kormánypárti politikusokat sokkolták az amerikai képek

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, a Fidesz alelnökét sokkolták a Capitoliumból érkező felvételek.

A demokráciát a választásokat megelőzően, azok alatt és utána is biztosítani kell

– írta ki a Twitterére.

Hirdetés

Shocking pictures from #CapitolHill #Democracy should be safeguarded before, during and after the elections all over the world.

— Katalin Novák (@KatalinNovakMP) January 6, 2021

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a tőle megszokott módon, rövid Facebook-bejegyzésben kommentálta a Capitolium elfoglalását:

Előbb Black Lives Matter,

most meg Nothing Matters.

United States of Anarchy.

Ennyi

– írta a közösségi oldalán.

Előbb Black Lives Matter,
most meg Nothing Matters.
United States of Anarchy.
Ennyi.

Közzétette: Deutsch Tamás – 2021. január 6., szerda

Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselőt, a KDNP frakciószóvivőjét szintén megdöbbentették a hírekben megjelenő szomorú képek.

Az erőszak soha nem lehet válasz

– szögezte le a Twitteren.

Shocking and sad pictures from #WashingtonDC. Violence never can be the answer.

— Lorinc Nacsa (@LorincNacsa) January 7, 2021

Gyöngyösi „érdekes hasonlóságokat” vél felfedezni

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője szerint a zavargások és halottak annak a politikának az eredménye,

amit Orbán példaképe, Donald Trump leköszönő amerikai elnök folytatott azzal, hogy előre megkérdőjelezte a választások tisztaságát, majd azóta sem volt hajlandó elismerni vereségét.

A jobbikos politikus azt a következtetést vonta le, hogy néhány kormányoldali megszólalás, illetve Kövér László szereplései „érdekes hasonlóságokat” mutatnak Amerikával.

Ezek a fideszesek ugyanis már most megpróbálják megkérdőjelezni a 2022-es választások eredményeit, és a legképtelenebb rágalmakkal illetik az ellenzéket

– fogalmazott Gyöngyösi, Facebook-oldalán és azt is hozzátette: valószínűleg azért, mert „már érzik, hogy bukás vár rájuk”.

Kunhalmi: A demokrácia semmibevételét jelenti

Kunhalmi Ágnes elfogadhatatlannak nevezte, hogy tüntetők törtek be az amerikai Kongresszus épületébe. Az MSZP társelnöke szerint ez a demokrácia értékeinek a semmibevételét jelenti.

Semmilyen eszköz nem megengedett arra, hogy a választásokon kinyilvánított népakaratot megváltoztassák. Ilyen cselekményt csak olyanok követnek el, akik diktatúrát vagy legalábbis autoriter rendszert akarnak bevezetni. Mi, magyar demokraták teljes mértékben szolidárisak vagyunk azokkal, akik az amerikai demokrácia történelmi értékeit védik

– fogalmazott a Facebook-oldalán.

Az Amerikai Egyesült Államok ???????????????? történelmében első alkalommal törtek be a Capitolium épületébe azért, hogy az…

Közzétette: Kunhalmi Ágnes – 2021. január 7., csütörtök

Gyurcsány: Ezt hozza az emberekre a narcisztikus populizmus

Drámai órák tanúja a világ – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/01/07/igy_reagaltak_a_magyar_politikusok_a_capitolium_elfoglalasara/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Botka László: Klebelsberg és Szent-Györgyi forog a sírjában

Botka László: Klebelsberg és Szent-Györgyi forog a sírjában

Facebook posztban fejezte ki nemtetszését Szeged polgármestere, Botka László a Szegedi Tudományegyetem alapítványi fenntartásba vétele miatt. …