2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A magyar diplomácia legújabb csodafegyvere: a lángos

Hirdetés

A magyar diplomácia legújabb csodafegyvere: a lángos

A magyarországi látogatás zárása egy Duna-parti vendéglőben rendezett fogadás volt Vang Ji tiszteletére. Ennek végén a magyar külügyminiszter és kínai kollégája a népes delegációval együtt elsétált az egyik Duna-parti lángosos büféjéhez, ahol a lángos alapszortimentjével várták őket – a választék magyarul és kínaiul is olvasható volt –, vagyis lehetett sima, sajtos, tejfölös vagy sajtos-tejfölös lángost rendelni. Vang Ji rögtön all in egy jól megpúpozott sajtos-tejfölös lángosra nevezett be.

DSC2151

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Követte őt Szijjártó Péter is, aki a fokhagymától ugyan eltekintett, de adagban ugyanazt kérte, mint kínai kollégája. Csendes egyeztetés a lángos fölött, majd amikor elfogyott, a delegációk búcsút vettek egymástól, és a kínaik elindultak szálláshelyükre.

Hirdetés

Miért eszik lángost a kínai diplomácia irányítója?

Ezt a kérdést tette fel az Index Szijjártó Péternek, miután a hivatalos program véget ért. A külügyminiszter azt mondta, ez már a tizenötödik alkalom, hogy találkozott a Kínai Kommunista […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/20/kina-magyarorszag-diplomacia-kulkapcsolatok-szijjarto-peter-vang-ji-langos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A magyarok döntő többsége továbbra is Orbán Viktort támogatja

Közel egy évvel a 2022-es országgyűlési választás után is töretlen Orbán Viktor népszerűsége, akit tízből …