2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A legveszélyesebbnek mondott vakcinával oltották kollégánkat

Hirdetés

A legveszélyesebbnek mondott vakcinával oltották kollégánkat

Oltakozom. Ízlelgetem a koronavírus-járvány szülte új szót, amit még a helyesírás-ellenőrző is aláhúz, és amit eddig mindig csak másokkal kapcsolatban írtam le. Nem is gondoltam, hogy ilyen hamar utolér a vég, hisz szinte azt sem tudom, mi fán terem a háziorvos, annyira nem vagyok egy rendelőbe járó típus. Persze valahol le van adva az a tb-kártyáról letéphető kis lapocska, de már az is a múlt ködébe vész, hogy mikor és kibe fektettem annak idején a bizodalmam. 

Mindenesetre amint az szabálykövető állampolgárhoz illik, az első felhívásra regisztráltam az év elején, nehogy rajtam múljon a többiek egészsége. De az akkoriban a netre felkerült oltáskalkulátorral is eljátszadoztam, és az akkor azt hozta ki, hogy örülhetek, ha ősz táján megkapom az első adagom. És hát se beteges, se veszélyeztetett korú nem lévén akceptáltam, hogy mindenki más elém kerül a listán, teljesen jogosnak tartva, hogy az időseken kívül a pedagógusok, a közlekedésben dolgozók és más, nálam sokkal inkább veszélynek kitett emberek előbb szerezhetik meg a védettséget. 

Újságíróként ráadásul nap mint nap szembesültem azokkal a veszélyekkel is, amiket maguk az oltások hordozhatnak: az egyik kínairól azt mondták, hogy csak 50 százalékos a hatékonysága, az oroszról azt, hogy talán csak Putyin lehet a megmondhatója, miket tartalmaz, de a nyugatiakról sem mindig festett rózsás képet a média, köztük az általam megírt cikkek sem. Az AstraZenecáról például folyamatosan jöttek a hírek, hogy sok beoltottnál vérrögképződés indult, amibe bizony többen bele is haltak. Nincs összefüggés, erősítették meg minden ilyen eset után, de azért emberek vagyunk: ha nem is hiszünk minden összeesküvés-elméletben, azért hajlamosak vagyunk ilyen dolgok hallatán elbizonytalanodni. 

És akkor jött nagyszombat, ami nemcsak a húst hozta vissza az asztalra, hanem afféle húsvéti ajándékként, az oltakozás lehetőségét is. Ismeretlen számról csörögtek, jelezve, hogy ha szeretném, már hétfőn megkaphatom az első dózist. Látszik, hogy turbó üzemmódba kapcsolt az oltóprogram, már kétmillió beoltott, lassan két és fél.

Hirdetés

Drukkoltam, hogy valami olyan vakcina legyen, amit az újranyitás után általánosan elfogadnak, és nem kell majd a határokon újra és újra PCR-teszteket csináltatni vagy rosszabb esetben karanténba vonulni. Persze ismerünk néhány kiskaput, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/06/elso-astrazeneca-vedooltas-az-indexben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

15 éves robogós fiút ért életveszélyes baleset Mezőkövesden

A robogós a Mezőkövesd belvárosa felől Szihalom irányába tartott a főúton, amikor a vele szemből …