2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A lakás nem szálloda, üzenik Terézváros polgármesterének

Hirdetés

A lakás nem szálloda, üzenik Terézváros polgármesterének

„Airbnbzés” – így ismeri a köznyelv azt a jelenséget, amely Magyarországon százezrek életét keseríti meg azzal, hogy a lakásokat a nagyobb hozam érdekében a tulajdonosaik turisztikai céllal hasznosítják, ezáltal szűkítve az albérletpiacot. 

Leginkább a belső kerületekre jellemző, hogy a szűkös budapesti bérelhető lakásállományból jelentős mennyiségű, megközelítőleg 15 000 lakás nem ad otthont a főváros bérlőinek, helyette turisták szállásaként hajt hasznot a lakástulajdonosoknak. 

A Város Mindenkié csoport azt veti a Soproni Tamás (Momentum) által vezetett helyhatóság szemére, hogy bár az önkormányzatok nyáron lehetőséget kaptak a probléma tartós kezelésére, eddig egyetlen önkormányzat, még az elsőként szabályozni szándékozó Terézváros sem állt a lakók oldalára.

A lakáspiacról kiszoruló kárvallottak rendszerint nem tudnak arról, hogy a turisták által kivett „lakáshotelek” megemelik az egész város albérleti költségeit.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/07/a-lakas-nem-szalloda-uzeni-az-avm-terezvaros-polgarmesterenek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kiberbűnözők a vakcinákat sem kímélik

A kiberbűnözők a vakcinákat sem kímélik

Az ESET szerint a kiberbűnözők megpróbálják kihasználni a nemzetek oltási programjait: elképesztő ajánlatokkal bombázzák a …