2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kormány nem támogatja a globális minimumadót

Hirdetés

A kormány nem támogatja a globális minimumadót

A kormány nem támogatja a globális minimumadó bevezetését. A globális minimumadó ugyanis arra kényszerítené hazánkat, hogy duplázza meg a vállalkozásokat terhelő adókat. Ezzel Magyarország adóelőnyét is elveszítené, a vállalkozásoknak pedig olyan pluszterheket jelentene, amit egy normális gazdasági időszakban is nehéz lenne elviselni – jelentette ki Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón. Mint a Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette, eleinte Budapest is támogatta az ötletet, mert a technológiai óriásvállalatok adóelkerülését is megakadályozta volna. Viszont később ezek a cégek kikerültek a javaslatból, rájuk ez nem fog vonatkozni, ezért a tervezet egyensúlya megbillent. A tárcavezető közölte, hogy a kormány nem fogja támogatja a globális minimumadó bevezetését az uniós pénzügyminiszterek ülésén, s mivel csak egyhangú döntéssel fogadható el a globális minimumadó tervezete, ezért nélkülünk ilyen döntést nem tudnak meghozni.

Jelenleg Magyarország az egyetlen állam az EU-ban, aki elutasítja a minimumadó ötletét. Korábban Lengyelország is ellenezte, de azt követően megváltozott az álláspontjuk, hogy Brüsszellel az elmúlt hetekben kialakított megállapodásuk révén hozzájuthatnak a helyreállítási alap sok milliárd eurónyi forrásaihoz. A Mediaworks Hírcentruma kérdésére Gulyás Gergely nem kívánt találgatásokba bocsátkozni arról, hogy lát-e összefüggést a lengyel álláspont változása és az említett alku között, hiszen a magyar kormánnyal szövetséges kabinet döntéséről van szó, ám a miniszter is tényként említette a két fejlemény egybeesését.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220617-a-kormany-nem-tamogatja-a-globalis-minimumadot.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …