2020. október 26., hétfőMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kormány előtt a schengeni határellenőrzés meghosszabbítása

A kormány előtt a schengeni határellenőrzés meghosszabbítása

Ma tárgyal a kormány a Magyarország teljes schengeni belső határszakaszára elrendelt határellenőrzés meghosszabbításáról – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, Kiss Róbert szerdai online sajtótájékoztatóján. Azt ígérte, hogy a részletekről holnap adnak tájékoztatást.

Az alezredes elmondta: jelenleg öt olyan határátkelő van Magyarországon, ahol a tranzitútvonalakon beléphetnek külföldi állampolgárok, de a szabályok értelmében 24 órán belül el kell hagyniuk az országot.

Szlovéniába a vele szomszédos országokból való belépéshez nincs szükség negatív PCR-tesztre, ha a belépni szándékozó a határ mindkét oldalán rendelkezik földdel, és mezőgazdasági munkavégzés miatt lép be az országba. Ezen kívül több kivételt is meghatározott Szlovénia, kik mentesülnek beutazáskor a karantén szabályai alól.

Ami a tömegközlekedést és a kereskedelmi egységeket illeti, 36 alkalommal intézkedtek a hatóságok, 15 esetben tömegközlekedési eszközön nem vagy nem megfelelő módon viselték a maszkot. Maszkviselés elmulasztására 12 embert figyelmeztettek, három esetben pedig feljelentést tettek.

Kereskedelmi egységben 21 rendőri intézkedésre volt szükség a maszkviselési szabályok megsértése miatt, 13 esetben figyelmeztetéssel éltek, és négy feljelentést tettek.

Kiss Róbert

Kiss Róbert

Fotó: képernyőkép / Magyarország Kormánya / Facebook

A szigorú szabályok bevezetése óta 499 rendőri intézkedés történt, 407 figyelmeztetésre volt szükség, 43 esetben […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/30/kiss_robert_operativ_torzs_sajtotajekoztato_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A karanténbírság emeléséről dönt a parlament

Az Országgyűlés mai egynapos ülésén szigoríthatja a karanténszabályok megsértése miatti bírságolást. Az ülés 11 órakor …