2021. május 6., csütörtökMa Ivett napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.05.06. Ivett Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kormány arra is felkészül, hogy 9 hónap múlva újra kell oltani

Hirdetés

A kormány arra is felkészül, hogy 9 hónap múlva újra kell oltani

A rendkívüli jogrend fenntartása mindaddig indokolt, ameddig szükségesek olyan korlátozások, amelyekre csak a veszélyhelyzet ad lehetőséget – mondta Gulyás Gergely az Inforádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezek közé sorolta a gyülekezési jog korlátozását és a védettségi igazolvány alkalmazását. Példaként hozta fel, hogy a közokirat-hamisítás törvényi tényállását gyorsan tudták bővíteni egy minősített esettel, ez rendes törvényalkotási eljárásban tovább tartott volna.

A kormány továbbra is a beoltottak száma alapján dönt az intézkedésekről – szögezte le a miniszter. Gulyás Gergely szerint a következő enyhítés ötmillió beoltottnál következhet, de akkor még nem szüntetik meg a rendkívüli jogrendet. Közölte:

Egy-két hét múlva elérünk oda, hogy mindenkit beoltunk, aki szeretné. Innentől mindenkinek a maga felelőssége, hogy milyen kockázatot vállal.

A miniszter beszélt a pénteki egynapos Pfizer-akcióról is, amikor előzetes időpontfoglalás nélkül is beoltottak százezer embert. Gulyás Gergely nem zárta ki, hogy ha lesz elég eloltható vakcina, lehetnek még hasonló lehetőségek. Elkezdődik a hazánkban élő külföldiek oltása is, kedden indul a regisztrációjuk, ezt követően ugyanabban a rendszerben kaphatnak oltást. A társadalmi immunitást kell elérni, és mindenki tagja a társadalomnak, aki itt él Magyarországon – fogalmazott a miniszter.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/03/gulyas-gergely-oltas-vakcina-koronavirus-inforadio-arena/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az aggódó toxikológus és a kínai vakcina

Az aggódó toxikológus és a kínai vakcina

Szomorú hírrel kezdődött a nap, az új fertőzöttek száma ugyanis jelentősen megugrott, mert amíg kedden …