2020. szeptember 21., hétfőMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kórházi ágyak ötödét szabadítják fel a koronavírus miatt

A kórházi ágyak ötödét szabadítják fel a koronavírus miatt

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdai keltezésű, „utasítás Covid-19 fertőzött betegek ellátására alkalmas ágyak ellenőrzésére” tárgyú levelét valamennyi fekvőbeteg-ellátó egészségügyi szolgáltató vezetőjének elküldték – írta a Portfólió.

Kásler Miklós

Kásler Miklós

Fotó: Soós Lajos / MTI

A levél főbb pontjai:

  • A kórházakban az eddigi 10 százalék helyett a teljes ágyszám 20 százalékát kell készenlétben tartani, hogy szükség esetén be lehessen vonni őket a koronavírusos betegek kezelésébe.
  • Az intézményvezetőktől azt kérik, hogy ellenőrizzék a koronavírusos fertőzöttek ellátásába bevonható, készenlét fenntartásához szükséges ágyak meglétét és alkalmasságát.
  • Az intézkedés nem vezethet az intézményben ellátott betegek elbocsátásához.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő júniusi összesítése szerint a teljes ágyszám 69 ezer, ennek 20 százaléka 13 800 ágy. A kimutatás szerint az aktív ágyak 53 százaléka, a krónikus ágyak 52 százaléka volt kihasznált, tehát júniusban több mint 31 ezer ágy állt üresen. Azóta várhatóan csökkent a szabad ágyszám, egyúttal a 13 800 ágy bőséges kapacitásnak számít, hiszen jelenleg mintegy száz koronavírusos fertőzöttet ápolnak kórházban.

Tavasszal a kormányzat a kórházi ágyak felét szabadíttatta fel a járvány terjedése miatt, majd a helyzet javulásával párhuzamosan fokozatosan csökkent ez az arány.

A legutóbbi adatok szerint az elmúlt 24 órában 459 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, és egy 84 éves krónikus beteg elhunyt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/04/a_korhazi_agyak_otodet_szabaditjak_fel_a_koronavirus_miatt_kasler_miklos_covid-19/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Független jelölt lett Vatta új polgármestere

Birinyi László lett a Borsod–Abaúj–Zemplén megyei Vatta új polgármestere. A posztért öt független jelölt indult …