2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kiszsidányi Chernel-forrástól indul hódító útjára az új Bambi

A kiszsidányi Chernel-forrástól indul hódító útjára az új Bambi

– Négyéves kutató-fejlesztő munka és a rebrandingnek nevezett marketingtevékenység után most indul második, reméljük, hódító útjára a Bambi, amely első életét 1947 és 1970 között élte gyakorlatilag az egyetlen magyar üdítőitalként – avatott be Dorogi Éva, az Art Market Zrt. ügyvezetője az ikonikus nevet viselő termék újjászületésének körülményeibe. – Régóta a családunk tulajdonában van a kiszsidányi – Kőszeg és Horvátzsidány között a földből feltörő – Chernel-forrás, amelynek kristálytiszta vize közvetlenül az Alpokból érkezik, és úgy gondoltuk, erre a különleges forrásvízre alapozva belefoghatunk az üdítőital-gyártásba.

A forrás egyébként Chernel (ejtsd: sernel) István világhírű kőszegi ornitológusról kapta a nevét. 

A Dorogi család részben hitelből vásárolta meg négy éve a céget, amely ekkor kapta az Art Water Kft. nevet. 2016-ban indult el 1,5 milliárd forintos befektetéssel a Bambi projekt is.

A hibrid gyártósor 840 millió forintos – jórészt hitelből, kisebb százalékban saját forrásból – megvalósított beruházással és 380 millió forintos európai uniós és hazai támogatással épült. Az óránkét tízezer palack kapacitású új gyártósor üveges, PET-palackos, újrahasznosított PLA-palackos szénsavas és szénsavmentes italok palackozására is alkalmas.

Dorogi Éva

Dorogi Éva

Fotó: Bambi

A régi Bambi-életérzést megtartva, de teljesen új beltartalommal és technológiával rukkolunk ki – folytatta az üzletasszony. – Fermentált üdítőről beszélünk, nyolc napig érleljük, és száz százalékban természetes anyagokat tartalmaz. Az alapot, mint említettem, az Alpokból származó forrásvíz biztosítja. Gondosan ügyelünk a fermentálási technikára, nyolcnapos fermentálással készül el az alaplé. Ezért is jelenthetjük ki bátran és könyörtelenül, hogy az új Bambi minőségi üdítőital. Annak idején, a hatvanas években – én is csak a szóbeszédből értesültem erről – azt terjesztették, hogy a Bambi kátrányból készül, de ez már akkor sem volt igaz, mert az alapanyaga narancsolaj volt. Aztán ha lejárt a termék szavatossága, akkor valóban kátrányíze volt az italnak. De hát a mi Bambinknak a néven és egyes dizájnelemeken kívül semmi köze az ötven éve jobblétre szenderült termékhez. A fermentálást egyébként úgy kell elképzelni, mint a sör vagy a bor erjesztését, csak itt nem alkoholos erjedésről beszélünk, hanem egy speciális folyamatról. Hogy el tudja képzelni az olvasó, talán a kovászos uborka receptjéhez áll a legközelebb a miénk. 

A Bambit négyféle ízzel dobják piacra, alkoholmentes változatban, de az ízei kiválóan rímelnek a szeszes italokra is. A klasszikus citromzamatot a Direct Lemon képviseli, ami klasszikus limonádé. A Cloudy Rhubarb rebarbaraízű, fátyolos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/10/a_kiszsidanyi_chernel-forrastol_indul_hodito_utjara_az_uj_bambi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Találkozzunk a tizediken!

Találkozzunk a tizediken!

http://budapest100.hu fotó: rankidani_16 A most jubiláló rendezvényre minden eddiginél több ház és közösség jelezte, hogy …