2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kiszáradás határán Nógrád megye legnépszerűbb horgásztava

Hirdetés

A kiszáradás határán Nógrád megye legnépszerűbb horgásztava

Már közel 8 éve nem volt ilyen kevés víz a Halda-tó területén, hiába időjárás függő a vízszint. A tavat a Fűtőber Horgász Egyesület működtette 1972 óta, így az 50 éve zajló horgászatnak a hatalmas aszály miatt talán örökre vége lehet – olvasható a magyarorszagom.hu oldalán.

A Halda-tó mintegy másfél hektáros területen fekszik el, azonban a kiszáradásnak már tavaly ősszel is voltak jelei, ezért a halállomány egy részét már korábban lehalászták. 

A soha nem látott hőség és aszály miatt sorra száradnak ki a kisebb tavak és patakok országszerte, erre a sorsa jutott a Halda-tó is, amely egyre csak fogy és fogy. Már nem sok hiányzik ahhoz, hogy a meder teljesen üressé váljon.

Hirdetés

Az országszerte pusztító szárazság miatt egy csepp víz sem maradt a Bódva folyóban, valamint a Tarna folyó is hasonló sorsra jutott. Budapest egyetlen mocsaras élőhelyét, a Rákosmentén található Merzse-mocsarat is <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/01/nograd-megye-idojaras-to-kiszaradas-aszaly/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mit bámulsz, te hülye k.rva? – őrjöngő nő támadt rá egy tízéves kislányra a pécsi áruházban

A sokkoló esetről a lány édesanyja számolt be a pecsaktual oldalának. A kétgyermekes édesanya még …