2021. március 2., keddMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kisebb könyvkiadók is kongatják a vészharangot

Hirdetés

A kisebb könyvkiadók is kongatják a vészharangot

Levelet küldött Varga Mihály pénzügyminiszternek a Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetsége, ebben azt kérik a tárcavezetőtől, hogy a könyvkiadás TEÁOR száma is kerüljön fel a listára, hogy ők is igényelhessék a tízmillió forintos kamatmentes gyorskölcsönt. Ezzel biztosíthatnák a kisebb kiadók túlélését, amelyek nehéz helyzetbe kerültek a tavaly tavaszi boltzár, a könyvesbolti forgalomcsökkenés és az elmaradt könyvfesztiválok miatt.

Galambos Ádám, az MKÉSZ elnöke az Indexnek elmondta: tudják, hogy náluk sokkal nagyobb szektorok kerültek komoly bajba, de a kis- és közepes könyvkiadók szintén válságban vannak:

Harminc olyan kiadót képviselünk, amelyek elsősorban nem kommersz könyveket, nem bestsellereket adnak ki. Pont azok az események hiányoztak a forgalmunkból, amelyeket a járványhelyzet ellehetetlenített, ilyenek a könyvfesztiválok, a roadshowk, vagy a könyvhét. Ezeknek a kiadóknak nincs akkora büdzséjük, hogy a tartalékokból pótolják a kiesést.

Galambos ismertette, hogy az egyik, általuk képviselt útikönyves kiadónál több mint 80 százalékos volt a kiesés, egy gyerekkönyvesnél pedig 60 százalék.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/19/sulyos-valsagba-kerultek-a-kisebb-konyvkiadok-segitseget-kernek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vizsgálatözön a keszthelyi uniós beruházások miatt

Vizsgálatözön a keszthelyi uniós beruházások miatt

Három uniós projektet is vizsgál az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Keszthelyen, kettővel kapcsolatban pedig …