2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kilencvenes évek meghatározó keresztapáit hallgatták meg a Gyárfás-ügy tárgyalásán

Hirdetés

A kilencvenes évek meghatározó keresztapáit hallgatták meg a Gyárfás-ügy tárgyalásán

A bíróság először a kilencvenes évek egyik hírhedt alakját, T. Györgyöt hallgatta meg. T. György jelenleg börtönben ül, 2018-ban ítélték 11 évre egy 1996-os merényletkísérlet miatt.

Később elismerte a bűncselekményt, amelynek felbujtójaként Portik Tamást nevezte meg. Az ügyész kedden egy 2012-es, rendőrségi tanúvallomásáról kérdezte a baracskai börtönből bejelentkező T. Györgyöt, amelyben azt mondta, hogy Portik 1997 nyarán először őt akarta megbízni Fenyő meggyilkolásával, de nem vállalta el − írta meg a Mandiner.

Hogy mit ígért pontosan Portik a gyilkosságért, azt nem volt hajlandó elárulni, de azt elismerte, hogy „anyagi ellenszolgáltatásról” volt szó. A tanú egyébként a Fenyő-gyilkosság idején előzetes letartóztatásban volt.

T. György igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Portik és a Fenyő Jánost meggyilkoló Jozef Rohác ismerte-e egymást, de részleteket erről nem tudott. Fenntartotta azt az állítását is, hogy Portik később azzal hencegett neki, hogy a kilencvenes évek gyilkosságainak a hátterében ő állt, így Fenyő Jánost is ő ölette meg. Portik a tárgyaláson „szemenszedett hazugságnak” nevezte T. György vallomását.

Hirdetés

Radnai Lászlót is meghallgatták

Délután az alvilág egykori másik meghatározó figuráját, a kecskeméti maffiaperben 2006-ben 12 év fegyházbüntetésre ítélt Radnai Lászlót hallgatta meg a bíróság. Az egykori keresztapa a 90-es évek közepén az akkor folyó olajszőkítéses ügyek miatt ismerte meg Portik Tamást, aki az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/14/targyalas-gyarfas-tamas-portik-tamas-vallomas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Szonda Éva

Életének 65. évében hosszú, súlyos betegség után meghalt Szonda Éva operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház …