2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kecskeméti maffiaper: hatvannégy év fegyházat szabtak ki a bűnszervezet tagjaira

Hirdetés

A kecskeméti maffiaper: hatvannégy év fegyházat szabtak ki a bűnszervezet tagjaira

A vádirat szerint az egykori Conti-Car luxusautó-kereskedés tulajdonosa, Radnai László által irányított bűnszervezet egy kilencvenes évekbeli közös üzletből származó nyolcvanezer dolláros követelést akart az Energol-ügyben is vádlott V. Gábortól behajtani.

Mivel a férfi T. Tibortól kért védelmet, a csoport vezetői úgy határoztak, hogy inkább az ajkai vállalkozót likvidálják,

Hirdetés

Tucatnyi kommandós vigyázta a rendet a kecskeméti maffiaper tárgyalásán 2006-ban

Tucatnyi kommandós vigyázta a rendet a kecskeméti maffiaper tárgyalásán 2006-ban

Fotó: Index

így megszerezve egyszerre V. Gábor tartozását és nem utolsósorban T. Tibor érdekeltségeit is, aki a Balaton északi partján, Balatonfüred környéki szórakozóhelyek üzemeltetésében és főként védelmében utazott.

Alvilági hatalomátvétel

Az alvilági hatalomátvételhez szükséges fegyverek beszerzésével szerb személyeket bíztak meg, akik a harci eszközöket a zöldhatáron csempésztek be az országba. A kontingensből az egyik szállítmányt a rendőrség vádalku alapján egy erdőben talált meg, a másik transzporton egy Kecskemét melletti benzinkútnál ütöttek rajta a kommandósok. A déli határtól Pestre tartó gépkocsiban valóságos fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök. 

A csempésztársaság négy szereplője ellen – természetesen vallomásukért cserébe – megszüntették a büntetőeljárást.

A Nemzeti Nyomozó Iroda 2004-ben indított eljárást az ügyben. Az első letartóztatások az év augusztusában történtek Kecskeméten. Csakhogy a szálak a fővárosba vezettek, ahol elfogták az ügy gyanúsítottjait, akikből a per fővádlottjai lettek. Telefonlehallgatási jegyzőkönyvek és a csapathoz tartozó egyik szerb alvilági figura vallomása kellett a bíróság elé állításukhoz.

Kommandósok a bíróságon

2005. május 2-án különleges biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a büntetőper. A bíróság épületét kívül és belül kommandósok vigyázták, ahová csak különleges biztonsági intézkedések mellett lehetett bejutni.

A fővádlottak mindvégig tagadták bűnösségüket. Radnai László elmondása szerint csak látásból ismerte a vádlottakat, és szó sem volt arról, hogy ők bárkit is meg akartak volna ölni. A másodrendű vádlott, Mészáros Péter nem tudott kielégítő választ adni a szerbekkel folytatott lehallgatott telefonbeszélgetésekre. Állítása szerint nem fegyverekről, hanem autóalkatrészekről folytak a beszélgetések. 

A perben tanúként vallomást tett T. Tibor is, aki elmondta, hogy nincsenek érdekeltségei a Balatonnál, és nem is sejtette, mi készül ellene.

Ezzel szemben a vád szerint külföldi bérgyilkosokat bíztak meg a munka elvégzésével, és megegyeztek az ügy koronatanújával, a szerb Szlobodan Sztojanoviccsal, illetve a hatodrendű vádlottal, Endrigo Nemettel, hogy hazájukból fegyvereket és robbanóanyagot szereznek be. Az ügyben együttműködő, gyanúsítottként szereplő K. Árpád utazott ki Szerbiába tárgyalni az ottani fegyvercsempészekkel. Ehhez a futár két alkalommal 2800 eurót kapott Mészárostól és Radnaitól. Összesen két szállítmány érkezett Magyarországra, de az utóbbit a rendőrség Kecskeméten lefülelte.

Széles körű bizonyítás

A Fodor Endre által vezetett bírói tanács első fokon összesen hatvannyolc évet szabott ki a vádlottakra, míg a kilenced- és tizedrendű vádlottat felmentette. A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/leporolt_aktak/2022/05/14/a-kecskemeti-maffiaper-hatvannegy-ev-fegyhazat-szabtak-ki-a-vadlottakra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy mágus már januárban megjósolta Berki Krisztián halálát

Januárban a Metropolnak nyilatkozó Iszet Boszorkány Főpapnő és Mágus pontos jóslatot mondott a Berki Krisztián …