2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A járványveszélyre hivatkozva avatkozik be a kormány a médiapiacba

Hirdetés

A járványveszélyre hivatkozva avatkozik be a kormány a médiapiacba

A védett körbe a felsőfokú oktatás mellett bekerült a kommunikációs szektorhoz tartozó kiadói tevékenység, a film, videó- és televízióműsor gyártása mellett a hangfelvételek kiadása, a műsorösszeállítás és a műsorszolgáltatás is, vagyis gyakorlatilag a teljes médiapiacot érinti az új szabály.

A rendelet rögzíti, hogy az ágazati európai uniós és nemzeti jog által nem szabályozott, a hálózatok és berendezések biztonságára és működőképességére, valamint az ellátás folyamatosságára vonatkozó vagy a nemzetgazdasági szempontból alapvető gazdaságstratégiai érdekkel összefüggő közérdek minősül államérdeknek.

Vagyis eszerint a rendelet célja a kommunikációs szektor működőképességének és a működéséhez szükséges berendezések biztonságának megőrzése, amit a jogalkotó a tulajdonosi viszonyok feletti őrködéssel kíván megoldani, nem pedig azzal, hogy a központi költségvetésből támogatást nyújt a kieső reklámbevételek miatt nehéz gazdasági helyzetbe került, a pandémia idején fontos közszolgálati tevékenységet ellátó sajtó támogatásával.

Hirdetés

A rendeletmódosítás eredményeként Palkovics László innovációs miniszter jóváhagyásával lehet új cégközi szerződéseket kötni a 350 millió forintnál nagyobb, illetve összeghatártól függetlenül a vásárolt cég értékének 10 százalékánál nagyobb tulajdonra adásvételi szerződést kötni. Ezeket az ügyleteket be kell jelenteni a miniszternek. Ha a szerződő felek ezt elmulasztják, komoly bírságra számíthatnak, ami minimum a cég éves nettó árbevételének egy százaléka, maximum a szerződéses vásárlási érték duplája lehet.

A rendelet célja, hogy a kormány ellenőrizni tudja a tulajdonosi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/29/jarvanyveszelyre-hivatkozva-avatkozik-be-kormany-mediapiacba-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva elutasította az Esterházy Magánalapítvány keresetét az Esterházy-kincsek tulajdonjogáért indított perben …