2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A járványt megsínylett mentősök gyerekei ingyen táborozhatnak

Hirdetés

A járványt megsínylett mentősök gyerekei ingyen táborozhatnak

Tavaly márciusban, a járvány első hulláma idején hatalmas összefogás indult az egészségügyi dolgozókért. Esténként kiálltak az emberek az erkélyre azért, hogy nekik tapsoljanak, míg mások süteményt vagy pizzát sütöttek, és adományként tették le a kórházak portáira. Az idő előrehaladtával a segítő kezdeményezések azonban egyre inkább elhalványultak, de szerencsére még máig vannak mozgalmak, amelyek hálájukat fejezik ki azoknak, akik fáradhatatlanul helytálltak az elmúlt időszakban.

Idén nyáron a Magyarországi Református Egyház támogatásával működő Bárka tábor is köszönetet mond azzal, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy a mentősök gyermekei ingyen táborozhassanak. Felhívásukra végül húsz mentősgyermek jelentkezett, akik idén augusztusban két turnusban üdülhetnek Balatonfenyvesen.

Szeretnénk egy kicsit tehermentesíteni azokat, akik a pandémia alatt a legtöbbet tették le az asztalra

– jelentette ki az Indexnek Gőbel Gergely, a Bárka tábor projektmenedzsere.

Hirdetés

„Meggyőződésünk, hogy a járványt a mentősök gyerekei is megsínylették, hisz míg mások szülei otthon tudtak maradni, tudtak szabadságot kivenni, ők sok esetben egyedül küzdöttek meg a digitális oktatás okozta nehézségekkel. Emellett sok egészségügyi dolgozót más városokba vezényeltek, de voltak, akik a fertőzésveszély miatt maradtak külön a családjuktól, ami akár hetekre, hónapokra megnehezítette a közös együttlétet” – mutatott rá a szervező. Hozzátette: a mentősgyermekek mellett sok olyan lurkó is érkezik hozzánk, aki valamilyen krízishelyzetet élt át, a résztvevők 30-40 százaléka hátrányos helyzetű, és legalább 50 százalékuk nehéz sorsú. Az élménypedagógián alapuló foglalkozásokon jobban megismerhetik önmagukat, de az együttműködést és az elfogadást is megtanulják.

Bentlakásos táborokat is lehet szervezni

Ahogy tavaly, úgy idén is megnehezítette a járvány a szervezők munkáját, sokáig kétséges volt, hogy lehet-e egyáltalán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/07/tabor-mentosok-gyerekek-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lószállítóval harcolt egy autós az M5-ösön

Lószállítóval harcolt egy autós az M5-ösön

Szürreális jelenetek játszódtak le az M5-ös autópályán. Az eset péntek reggel történt, a Budapesti Autósok …