2021. június 24., csütörtökMa Iván napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2021.06.24. Iván Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A járvány után többletszabadságot kapnak az egészségügyi dolgozók

Hirdetés

A járvány után többletszabadságot kapnak az egészségügyi dolgozók

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón bejelentette, hogy a járvány harmadik hullámát sikerült véglegesen letörni, a tavaly nyári fertőzöttségi adatok felé közelítünk, a tesztek között a pozitívak aránya egy százalék körüli. A regisztráltak 92 százalékát beoltották, a maradék 433 ezer ember többsége átesett a koronavíruson, de ők is nyugodtan beoltathatják magukat.

Minden oltóanyagból többlet van, ezért aki ma regisztrál, három napon belül sorra kerülhet.

Hirdetés

A magyar társadalom 54 százalékát oltották be, a társadalmi immunitás közelében vagyunk, a koronavíruson átesettekkel együtt akár 65-70 százalék körül is lehet a védettek aránya az országban.

A kancelláriaminiszter hangsúlyozta, hogy minden oltás hatékony, és részletesen ismertette az oltások után bekövetkezett fertőzési és halálozási adatokat. Közel 3,7 millió ember kapta meg a második vakcinát, közülük 8193 ember betegedett meg, 524-en meghaltak.

A tárcavezető ezt úgy értelmezte, ha az elmúlt fél évben az egész társadalom be lett volna oltva, akkor körülbelül 900-an halhattak volna meg.

A különböző oltóanyagokra vonatkozó adatok:

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/03/a-jarvany-utan-tobbletszabadsagot-kapnak-az-egeszsegugyi-dolgozok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiskorú lányt futtatott a kegyetlenségéről hírhedt Veszprém megyei férfi

Elsőfokon három és fél év börtönre azt az Ajka környéki férfit, aki közel kétszázmillió forintot …