2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A járvány miatt többen fogadnának örökbe kutyát

Hirdetés

A járvány miatt többen fogadnának örökbe kutyát

A legutóbbi járványügyi szigorítások után a kutyatartók számára az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy a kijárási tilalom idején este 8 óra után lehet-e kutyát sétáltatni. Ezt a kérdést végül Orbán Viktor és a kormány tisztázta. Az Index most annak járt utána, hogy a koronavírus-járvány hogyan befolyásolta a felelős kutyatartáshoz, örökbefogadáshoz való hozzáállást.

  • A bezártság, a magány, az unalom vagy a home office elég indok lehet ahhoz, hogy valaki állatot tartson?
  • Vagy ellenkezőleg: a koronavírus sokak számára nemcsak egészségügyi veszélyt jelent, hanem egzisztenciális nehézségeket is. Mennyire jellemző, hogy az állattartók a kedvenceiken spóroljanak?
  • A járványhelyzet mentálisan is megviselheti az embereket, de mi okozhat szorongást a kutyáknál?

Örökbefogadás – hirtelen ötletből

Janicki Mónika, a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársa az Indexnek elmondta, a járványidőszakban nőtt az örökbe fogadni szándékozók száma, ezért változtattak is az örökbefogadás folyamatán.

Igyekszünk maximálisan felmérni a valós szándékot. Célunk, hogy elkerüljük a hirtelen felindulásból fakadó örökbeadást és annak következményeit, vagyis hogy a kutya visszakerüljön hozzánk, ha vége a járványidőszaknak

– fogalmazott Janicki Mónika.

Hirdetés

A Rex Kutyaotthon Alapítvány tapasztalatai szerint nem jellemző, hogy a járvány okozta egzisztenciális problémák miatt adtak volna le náluk kutyát, ilyen esettel nem találkoztak.

Janiczki Mónika a közeledő ünnepekkel kapcsolatban elmondta, a koronavírus megjelenése már így is teljesen átalakította az eddigi tendenciákat, és olyan mértékű a változás, hogy ezt már nem befolyásolja az év végi időszak.

Nőtt a kényszerleadási kedv is

Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány munkatársa az Indexnek azt mondta, a második hullámban már nem, de az első hullám idején egy óriási ugrást érzékeltek az örökbefogadás iránt érdeklődők számában.

Azt vették észre, hogy akik az iskolaszünetre tervezték az örökbefogadást, azok most egy kicsit előrébb hozták, ezért már márciusban-áprilisban nőtt az örökbefogadók száma, és a szimpla érdeklődők esetében volt még nagyobb emelkedés.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/21/a_jarvanyhelyzetben_tobben_akarnak_kutyat_de_sokan_nem_gondoljak_at/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orvhalászt fogtak a Balatonon

Orvhalászt fogtak a Balatonon

Egy 53 éves balatonboglári lakos 2020. november 28-án kora reggel tiltott eszközzel, úgynevezett sorhoroggal halászott a város …