2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A járvány miatt durván drágultak a tanszerek

Hirdetés

A járvány miatt durván drágultak a tanszerek

Az elmúlt másfél évben a pandémia az élet minden területére hatással volt. A járvány miatt bevezetett digitális oktatás teljesen átalakította a diákok mindennapjait, a korábban gyakran használt eszközök helyét átvette a laptop, az Ipad és a telefon, a hagyományos felszerelések pedig szinte feleslegessé váltak. A megmaradt tanszereket a diákok most újrahasznosíthatják, így könnyen előfordulhat, hogy az egyébként már hatodik osztályos tanulók az ötödikes füzetükbe írják majd a most szeptemberben feladott házit feladatot. Kicsit olyan ez, mint amikor pár hete az olimpián mindenhol a tavalyról megmaradt 2020-as logó jött velünk szembe.

A szülők egy része azért nem mer alaposan bevásárolni, mert attól tart, hogy ismét bevezetik a digitális oktatást.

Persze, most jól bevásárolunk, aztán majd két hét múlva bejelentik, hogy bezárnak az iskolák, a gyerek meg majd hozzá sem nyúl a füzetéhez

– tele vannak a különböző szülői fórumok ilyen és ehhez hasonló véleményekkel.

Hirdetés

Az iskolák ettől függetlenül változatlanul kiadják a tanszer listákat, amelyek évfolyamonként eltérőek. Minden évben az elsősöknek kell a legtöbb minden, egy budapesti általános iskola oldaláról puskázva kiderült, hogy a legkisebbeknek egészen pontosan 48 féle felszerelésre van szüksége, van olyan tétel, amiből több darabra is, és ebben még nincs benne az iskolatáska és a tornazsák.

„Az elsős szülőknek még nincs gyakorlata, így tulajdonképpen bármit megvesznek, még akkor is, ha egy részét soha életében nem fogja használni a gyerek – kezdte lapunknak Tóth Attila, aki 30 éve dolgozik az írószer nagykereskedelemben.

Mint mondja, a tehetősebb családok ilyenkor, augusztus 20-a környékén egy összegben akár

30-40 ezer forintot is elköltenek tanszerre, míg a vékonyabb pénztárcával rendelkező szülők sokszor inkább apránként veszik meg a pár száz forintos tételeket.

A szezon mára jelentősen kitolódott, míg 6-8 éve már augusztus elején megindult a roham, addig most a legtöbben […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/19/tanszer-digitalis-oktatas-iskolakezdes-dragulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gulyás Gergely: Az európai kereszténység nem él könnyű időket

Az európai kereszténység nem él könnyű időket − jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter …