2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A héten már ötödször okozott halált a lakástűz

Hirdetés

A héten már ötödször okozott halált a lakástűz

Az ötödik halállal végződött lakástűz következett be csütörtök hajnalban Siklóson – közölte Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A héten már több olyan lakástűz is volt Magyarországon, ami tragédiával zárult, mindazok ellenére, hogy a Katasztrófavédelem kiemelten figyelmeztetett az őszi időszak ezen veszélyére.

A katasztrófavédelmi szakember elmondta: a hét negyedik napján már az ötödik halálos lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, amikor csütörtök hajnalban fél három körül jelzés érkezett a szervezethez arról, hogy kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres családi ház Siklóson a Váralja utcában.

Tizenegy tűzoltó három járművel néhány perc alatt a helyszínre vonult, majd három irányból megkezdték az égő épület oltását, ami közben egy holttestet találtak az épület előszobájában. A házban egy nyolc négyzetméteres hálószoba teljes terjedelmében, az előszoba pedig részben égett. A tizenkét négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a födémre és a ház tetejére is, ami beszakadt.

A lánglovagok egy órán át küzdöttek a tűzzel, mire sikerült megfékezni. Az épületből egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve a robbanást. Az épületben ketten laktak, a másik lakó nem sérült meg, ám a ház lakhatatlanná vált.

Hirdetés

A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Ez már az ötödik tragédiával végződő tűzeset a héten. Hétfő délelőtt Érsekvadkertre riasztották a tűzoltókat, ahol egy parasztházban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/18/katasztrofavedelem-tuzoltok-lakastuz-halalos-aldozatok-katasztrofavedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elkaszálta a bíróság a tihanyi önkormányzat Balatoni Kapu projektjét

Elkaszálta a bíróság a tihanyi önkormányzat Balatoni Kapu projektjét

Valószínűleg még évekig szenvedni fogunk az átmenő forgalom következményeitől – kommentálta Tihany polgármestere a település közlekedése …