2022. január 21., péntekMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2022.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A háziorvosok elhatárolódnak a bírságtól, ha nem vesznek részt az oltási akcióban

Hirdetés

A háziorvosok elhatárolódnak a bírságtól, ha nem vesznek részt az oltási akcióban

Akár ötmillió forintos egészségügyi bírságot is kaphat az a háziorvos, aki nem vállalja önként a Müller Cecília országos tisztifőorvos által a rendelési időn túl előírt, legalább egy hétvégét érintő oltómunkát a januári oltási akciónapok keretein belül. Az országos kollegiális szakmai vezető háziorvos szerint nem lehet általános szabályokat hozni – írja az InfoStart.

Az országos tiszti főorvosnak a december 27-i Hivatalos Értesítőben megjelent határozata szerint a háziorvosoknak a rendelési időn túl legalább egy hétvégén oltó munkát kell vállalniuk a januári oltási akciónapok keretein belül.

Ősszel az emlékeztető oltások több mint 47 százalékának a beadása a háziorvosi praxisokban történt a rendelési időben. Minden bizonnyal az újabb oltási akciónapok a háziorvosi praxisokra is több terhet rónak, hiszen az elképzelés szerint péntek délutánonként, illetve szombaton kellene oltási akciónapokat szervezni a praxisokban

– emelte ki Békássy Szabolcs, a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője. A szakember szerint nem lehet előzetesen felmérni, hogy januárban mennyire lehet sikeres az akció, hiszen a legtöbb praxis már jelentős mértékű átoltottsággal rendelkezik. Azok a praxisok, ahol eddig is biztosították az oltás felvételének a lehetőségét, már kiaknázták az ebben rejlő lehetőséget.

Hirdetés

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/28/haziorvosok-oltasi-kampany-buntetes-koronavirus-praxis/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

444: A végrehajtói kar elnöke bosszúhadjáratot indított egy bíró ellen

444: A végrehajtói kar elnöke bosszúhadjáratot indított egy bíró ellen

A nyilvánosságra hozott leirat alapján 2021. május 25-én este nyolc előtt Völner Pál, azóta lemondott …