2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A gödi baloldal képviselői már szóba sem állnak egymással, annyira összevesztek

A gödi baloldal képviselői már szóba sem állnak egymással, annyira összevesztek

Nem mentek el a Balogh Csaba által kezdeményezett találkozóra a DK és a Jobbik képviselői – derül ki a tisztségében felfüggesztett momentumos polgármester hétfő esti bejegyzéséből. A gödi baloldal már korábban két frakcióra bomlott a helyi közgyűlésben, a legújabb fejlemények pedig azt mutatják, hogy semmi remény nincs a békülésre.

Péntek délután Balogh közösségimédia-oldalán hívta tárgyalni baloldali képviselőtársait, azzal a felszólítással, hogy “állítsuk helyre a baloldali egységet Gödön”. Ezért hétfőn 17 órakor tárgyalni hívom az ellenzéki képviselőket, akik készek a választópolgárok akaratának megfelelni, hogy a város érdekében végre megegyezés születhessen és meginduljon a közös munka” – írta kérlelve a momentumos polgármester, hozzátéve, hogy több kérdést is át kellene beszélniük.

Meghiúsult egyeztetés

Az után, hogy két alpolgármesterét is visszahívta volna tisztségéből, a DK, a Jobbik és az LMP helyi képviselői a Gödi Összefogás frakciójából kiválva Göd Fejlődéséért néven új képviselőcsoportot alakítottak. Ezzel szétesett a gödi baloldal együttműködése, amit csak tetézett, hogy a képviselő-testület még csak napirendre sem vette Baloghnak a helyettesei eltávolítását célzó előterjesztését. Sőt, a július 17-i ülésén a gödi testület fegyelmi eljárást indított Balogh ellen, úgy, hogy az eljárás idejére, harminc napra felfüggesztették polgármesteri tisztségéből.

Ilyen előzmények után fordult a momentumos politikus baloldali társaihoz. Mint kiderült, nem sok sikerrel. “Ma délután 17 órára tárgyalni hívtam az egykori frakció-társaimat. A veszélyhelyzet során több együttműködési megállapodásról szóló szerződést is javasoltam megkötésre, ám végül minden alkalommal kihúzták magukat az aláírás alól, csakúgy, mint most” – írta csalódottan Balogh, hogy kudarcba fulladt az általa kezdeményezett, baloldali egyeztetés. A találkozóra a Göd Fejlődéséért frakcióból egyedül Fülöp Zoltán LMP-s alpolgármester ment el, a momentumos polgármester szerint csak azért, hogy kémkedjen. “Egyedül Fülöp Zoltán jött el, de a társaitól csak arra kapott mandátumot, hogy beszélgessen, de semmilyen javaslatot ne továbbítson” – fogalmazott.

Az egyeztetés meghiúsulása is azt mutatja, hogy 

Gödön teljesen széthullott a baloldali összefogás, már szóba sem állnak egymással a felek. 

Egyre rosszabbak a pozíciói Balogh Csabának, Göd momentumos polgármesterénekForrás: Facebook

Kényes ügyekről tárgyalnak

Ez azért számít rossz előjelnek, mert pénteken rendkívüli ülést tart a gödi testület. Az önkormányzat honlapjára feltöltött tájékoztató szerint a képviselők újratárgyalják Balogh felfüggesztésének ügyét. Miután az érintett megvétózta a döntést, a felfüggesztés időtartama maximum 15 nap lehet. 

A momentumos polgármester követői ezzel egy időben előhúzták a zsarolókártyát. Vajda Viktória momentumos képviselő, Balogh felesége közösségi oldalán közölte, hogy 

kezdeményezték a közgyűlés feloszlatását. 

Az előterjesztésünket a gödi képviselő-testület feloszlatásáról mindazonáltal hétfőn benyújtottuk. Amikor napirendre kerül, mérlegeljük az aktuális helyzetet és a lehetőségeket, és ennek tudatában fogunk felelős döntést hozni” – írta nem titkoltan nyomásgyakorlás céljából Vajda. A testületi erőviszonyokat ismerve azonban nem valószínű, hogy a képviselők napirendre fogják venni az előterjesztést.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200728-nem-mentek-el-a-balogh-csaba-altal-kezdemenyezett-talalkozora.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy férfi a vonat elé hajtott Szügyben, életveszélyesen megsérült

Egy férfi a vonat elé hajtott Szügyben, életveszélyesen megsérült

Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a férfi, aki hétfőn autójával vonat elé hajtott a Nógrád megyei …