2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A glória már megjelent, meg fogunk fagyni

Hirdetés

A glória már megjelent, meg fogunk fagyni

A tartós, sűrű köd miatt az északkeleti megyék kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Nyírségben és a Hajdúságban várhatóan inkább csak ködfoltok lesznek. Az Alpokalján viszont megélénkülhet az északnyugati szél, ennek hatására ott némiképp javulhatnak a látási viszonyok. A tartósan fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás is előfordulhat.

A beragadó köd a regéci várat is körülölelte, ahol a ehhez különleges légköroptikai jelenségek, glória és ködív is társult. Ezekről az Időkép ott elhelyezett webkamerája készített látványos felvételt. Glória akkor jelenik meg, ha az észlelő (ez esetben a vár) árnyéka a Nappal ellentétes irányban lévő felhőre vagy ködrétegre vetül. Az árnyék körül ilyenkor színes gyűrűk alakulnak ki, közülük a legbelső ív kékes, ezt zöld, sárga, majd vörös ívek veszik körül, és azok egymás után többször ismétlődhetnek. A ködív pedig a szivárványhoz hasonló jelenség, ebben az esetben azonban a parányi vízcseppeken a fény nem törik meg, csupán elhajlik rajtuk. Emiatt nem színes, hanem egyszínű fehér ívet kapunk.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/22/idojaras-kod-elso-foku-figyelmeztetes-fagy/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos …