2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A fővárosi Fidesz hajózási korrupciót gyanít, a BKV szerint minden rendben

Hirdetés

A fővárosi Fidesz hajózási korrupciót gyanít, a BKV szerint minden rendben

A BKV új hajózási szerződése kiszámíthatóbb, ellenőrizhetőbb és magasabb bevételeket ígér – közölte a társaság szombaton az MTI-vel. 

A BKV közleménye szerint „az új szerződéses konstrukció a korábbiaknál több kontrollpontot és szigorúbb ellenőrzési lehetőséget tartalmaz”, így a  bevétel a korábbi évekhez viszonyítva lényegesen nagyobb lesz. A hajózás újraindulását követően magasabb bevételekre és fenntarthatóbb működésre lehet számítani – írták.

A BKV a dunai hajójáratainak üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárással kapcsolatban a szombaton megjelent hírekre reagálva azt közölte:

a híradások által sugalmazottakkal ellentétben a közbeszerzési eljárás szabályosan, átlátható módon zajlott, és a társaság számára előnyös módon zárult.

Hirdetés

Ismertették, a hajózásra kötött szerződéseik 2019 végén, illetve 2020-ban jártak le. Ezen szerződések hatályának további hosszabbítására nem volt jogszerű lehetőség. A hajózási szolgáltatás folyamatos biztosításához új, a legjobb árak elérésének érdekében pedig a lehető legszélesebb piaci kört megcélzó, a minőségre is nagy hangsúlyt helyező eljárás lefolytatására volt szükség.

A nyílt közbeszerzési eljárás hirdetményének feladási dátuma 2020. június 11. volt, „így ennek ismeretében nehezen állítható, hogy gyorsan és gyanús körülmények között zajlott volna a közbeszerzés lefolytatása” – írta a BKV.

Közölték, az eljárás elvi felépítése teljesen azonos a korábbi, 2012 óta alkalmazott eljárásokéval, ezért nem helytálló az a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/10/bkv-hajozasi-szerzodes-fidesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerelmi bánatában gyújtogatni kezdett egy férfi Csepregen

Szerelmi bánatában gyújtogatni kezdett egy férfi Csepregen

A csepregi önkormányzati tűzoltóság egy hete számolt be arról, hogy a helyi hídépítéséhez használt anyagokat szándékosan …