2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Főkert hűsítő szigettel segít a budapestieknek átvészelni a kánikulát

Hirdetés

A Főkert hűsítő szigettel segít a budapestieknek átvészelni a kánikulát

A Főkert a város két forgalmas pontján – a Móricz Zsigmond körtéren és a Baross téren – hűsítő szigetekkel segíti a járókelőket és a buszra várakozókat a kánikulában – tudatták Facebook posztjukban.

„A fémállványokon vidám színű szalagok gondoskodnak az árnyékolásról, pihenjetek meg az alattuk kihelyezett lócákon! A hűsítésről borostyánfalakkal és a Móriczon három, a Baross téren négy darab konténerbe ültetett koros fával is gondoskodunk” – áll a közleményükben.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a nagy hőségben a vízutánpótlás is nagyon fontos, ezért senki se hagyja otthon a kulacsát, ugyanis amennyiben kiürült, a Főkert által üzemeltetett ivókutaknál is újratölthetik friss, hideg vízzel. A hozzánk legközelebb eső ivókútról a BP Futárban tájékozódhatunk.

Hirdetés

A pénteki előrejelzés szerint a megnövekvő fátyolfelhőzet, illetve szaharai por szűri, teszi bágyadttá a napsütést, de csapadék nem valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 31 és 36 fok között várható. A déli országrészben ennél kissé melegebb, északkeleten hűvösebb is lehet az idő. Késő estére is csak 24 és 31 fok közé hűl le a levegő.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/21/fokert-budapest-kanikula-hoseg-husito-sziget-ivokut-radar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bogó Dániel lett a Megoldás Mozgalom új elnöke

A Megoldás Mozgalom (MEMO) elnöksége kiértékelte a párt 2024-es európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választási eredményeit …