2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Fidesznek ellenzéki párttal kellett volna közösen indulnia?

A Fidesznek ellenzéki párttal kellett volna közösen indulnia?

Rétvári Bence úgy látja, az elmúlt évek egyik legnagyobb változása ezen a területen, hogy az állam sokkal nagyobb szerepet vállal, az iskolák állami fenntartásba kerültek, ahogy a kórházak is. 2010-ben azt látták, hogy a hatéves gyermekek fejlettségében akár másfél év különbség is lehet, mert valaki gazdagabb, valaki szegényebb környéken nőtt fel, ezt igazságtalannak tartották, ezért lépett be az állam.

Az volt a célunk, hogy aki nehezebb helyzetben lévő településen születik, ne legyen hátrányban

– hangsúlyozta az államtitkár.

Lukács László György szerint igaz, hogy az államnak javítani kellett azon a területi aránytalanságon, ami az oktatásban és az egészségügyben is megvan, ugyanakkor feltette a kérdést:

Nem lehetett volna ezt önkormányzati fenntartás mellett úgy megcsinálni, hogy az állam nagyobb szerepet vállal az ellátórendszeri kudarcok leküzdésében?

Rétvári Bence azt vetette közbe, az ellenzéknek az a politikája, hogy ha a kormány bármit tesz, akkor csak azért is nemet mondanak.

„Érzem a sértettséget, hogy nem a Fidesszel indultunk közös listán”

Lukács László György az uniós forrásokról leszögezte, a Jobbik mindent megszavazott annak érdekében, hogy hazahozzák a pénzeket, mert tudják, hogy erre szükség van az oktatásban és az egészségügyben. A frakcióvezető úgy látja, az Európai Unió viszonylatában az Európai Egyesült Államok koncepciója és a kilépés között egy normális utat kell találni, a kormány viszont a kilépéspárti úton van.

Rétvári Bence arra hívta fel a figyelmet, hogy épp a Jobbik szorgalmazta a kilépést, mire Lukács László György közbeszólt, hogy az a korábbi Jobbik volt, a Fidesz pedig liberális krédóból érkezett. Az államtitkár szerint „a szuverenista Fideszből szuverenista Fidesz lett”.

<img id="kep_szerkfoto_image_50596415" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/26/tranzit-tranzit-fesztival-retvari-bence-lukacs-laszlo-gyorgy-jobbik-fidesz-kdnp-vita/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szenzáció: ez lesz Magyarország balatoni fővárosa!

Gulyás Gergely kiemelte: Balatonfüred “robbanásszerűen” fejlődött a mögöttünk hagyott évtizedekben. A rendszerváltás óta nem kérdés, …