2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Fidesz újra előhúzta a Lánchíd-kártyát

Hirdetés

A Fidesz újra előhúzta a Lánchíd-kártyát

Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője politikai színjátéknak nevezte, amit a főváros vezetése a Lánchíd felújításának állami támogatásáról kommunikál. A politikus a Fővárosi Közgyűlés múlt szerdai ülésén napirend előtti felszólalásában a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának Karácsony Gergely által 2020. október 15-én aláírt határozatából idézett. Ez arról szól, hogy a lehető leghamarabb újra meg kell nyitni a Lánchidat az autóforgalom előtt:

 A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa egyetért azzal, hogy Bel-Buda és a pesti belváros elsődleges kapcsolatát biztosító közlekedési tengely legfontosabb elemét jelentő, a gyalogos-kerékpáros, a közösségi közlekedés, a gépjárműforgalom által egyaránt használt Lánchíd felújítását a Fővárosi Önkormányzat a híd lehető legrövidebb ideig tartó lezárása és a műszakilag lehetséges leggyorsabb ütemezés mellett valósítsa meg, továbbá fenntartja annak szükségességét, hogy a felújítással érintett közúti szakaszon a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony a lezárás fenntartásával saját maga szegi meg a megállapodást, emiatt esik el a főváros 6 milliárd forint állami támogatástól.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes korábban az Indexnek azt mondta, hogy a híd felújítása az ütemterv szerint halad, és várják a megígért kormányzati 6 milliárd forintos kormányzati hozzájárulást. A vita valójában arról szól, hogy mit jelent definíciószerűen a gépjárműforgalom, annak elengedhetetlen része-e a személygépjármű-forgalom.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/02/wintermantel-lanchid-tamogatas-forgalmi-rend-bkk-gepjarmu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hollik István: Nem hagyjuk, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba

A kormánypárti politikus azt mondta: még “fel sem ocsúdtak a megdöbbenésükből” azután, hogy Karácsony Gergely …