2020. november 24., keddMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.24. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Fidesz szerint a baloldal akadályozza a járvány elleni védekezést

Hirdetés

A Fidesz szerint a baloldal akadályozza a járvány elleni védekezést

Ismét nem hallgatta meg a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs képviselőit a parlament népjóléti bizottsága hétfőn, mivel az ülést berekesztették.

Miután Korózs Lajos, a testület szocialista elnöke közölte, hogy a grémium határozatképes, egyből vita alakult ki. A kereszténydemokrata Nacsa Lőrinc azt mondta, hogy módosító indítványt akarnak benyújtani a napirendre, szóban. Korózs Lajos azzal válaszolt, hogy erre csupán írásban, az ülés előtt ad lehetőséget a házszabály.

Kapcsolódó

Hirdetés

Korózs miatt bojkottálja a népjóléti bizottságot a kormányoldal

Távozzon a szocialista politikus a népjóléti bizottság éléról, követeli a kormányoldal.

A bizottság szocialista elnöke rövid egyeztetés után közölte, mégis lehet szóban módosítani. Ezt követően szavaztak az előre kiírt napirendről, amelyet négy igen szavazattal, tíz nem ellenében nem fogadtak el.

Nacsa Lőrinc azt kérte a testülettől, hogy a javasolt pontok többségét ne vegye napirendre,

köztük az elsőt sem, amelynek keretében az operatív törzs képviselői tájékoztatták volna a bizottságot. Szerinte felháborító és elfogadhatatlan, amit a baloldal a járvány kezdete óta művel. Közölte:

Nem elég, hogy akadályozza a védekezést, de támadja is annak résztvevőit.

Ennek egyik „mélypontjaként” említette Korózs Lajos „kamuvideóját”, amelyet nemrég „kamustatisztikákkal” tetézett az MSZP-s politikus – fogalmazott. Ezért – emelte ki Nacsa Lőrinc – a testület elnöke méltatlan a járványüggyel kapcsolatos napirendi pontok levezetésére. Azt mondta, hogy így csupán a gyermek- és fiatalkorúak egészségének megóvása érdekében szükséges lépésekről szóló határozati javaslatot, valamint az egyebekről szóló pontot tennék fel szavazásra.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője hozzászólásában gyalázatosnak nevezte a kormánypárti képviselők magatartását. Úgy vélte, a bizottság tagjai nem kérdőjelezhetik meg a grémium elnökének személyét, hiszen őt a parlament választotta meg.

Ezt követően heves vita alakult ki a teremben, amelynek Korózs Lajos azzal vetett véget, hogy lezárta a bizottsági ülést, mondván, nincs elfogadott napirend.

Kapcsolódó

Nacsa Lőrinc: Korózs Lajos méltatlan az operatív törzs beszámolóját tárgyaló bizottság vezetésére

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/09/nepjoleti_bizottsag_korozs_lajos_kocsis_mate/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem érdekelték a korlátozások a keleméri presszó tulaját, játékversenyt is rendezett

Nem érdekelték a korlátozások a keleméri presszó tulaját, játékversenyt is rendezett

A nyitva tartást és a gyülekezést is tiltó kormányrendelet ellenére  játékversenyt rendezett az üzemeltető a …