2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Fidesz megfellebbezte, Tiszaújvárosban nem indulhat a jobbikos jelölt

A Fidesz megfellebbezte, Tiszaújvárosban nem indulhat a jobbikos jelölt

Péntek 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében, közölte Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Bíró László így egyelőre nem kezdheti meg kampányát a tiszaújvárosi körzetben a Fidesz jelöltjével, az elhunyt Koncz Ferenc lányával szemben.

Bíró László, a Jobbik jelöltje a borsodi 6-os számú választókerületben

Bíró László, a Jobbik jelöltje a borsodi 6-os számú választókerületben

A Fidesz azzal az indokkal nyújtotta be a fellebbezést, hogy jelenleg formálisan még nem Jakab Péter a Jobbik elnöke. Jakabot ugyan január 25-én megválasztották, a bíróságnak azonban 7 hónap is kevés volt ahhoz, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra, hiába kapta meg Jakaba az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én.

Jakab Péter pártelnök közleményében azt írja: a Fidesznél összeültek, és kitalálták, hogy a jobbikos Bíró László így nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson. „Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. Borsodban most ez történik”.

A jobbikos képviselő szerint a hatalom fél az ellenzéki összefogástól, ezért szintet léptek. „Tudják, hogy itt már nem elég elcsalni a választást, nem elég szavazatot vásárolni, fenyegetni, lejáratni. Ezért úgy döntöttek, el sem engedik indulni Bíró Lászlót a választáson. Helyette bevezetik az öröklési rendet, ahol a képviselői szék apáról fiúra – jelen esetben lányra – száll”.

A Jobbik azt reméli, hogy a választási bizottság másként fog dönteni, és végül zöld utat adnak Bíró Lászlónak és az ellenzéknek. Jakab szerint „ami most történik Borsodban, azt a fehérorosz Lukasenka is megirigyelhetné”.

Augusztus 14-én <a href="https://index.hu/belfold/2020/08/14/jobbikos_agrarvallalkozo_az_ellenzek_jeloltje_tiszaujvarosban/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/08/22/biro_laszlo_jobbik_fidesz_fellebbezes_idokozi_orszaggyulesi_kepviselo_valasztas_koncz_ferenc_tiszaujvarosban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy magyar virológus szerint akár már 2021 első felében kezdődhet a koronavírus-vakcina tömeggyártása

Most, hogy a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte meghaladta a 30 milliót, nem lehet mindössze egészségügyi intézkedésekkel …