2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Fidesz kommunikációs igazgatója metrón szellentő férfihoz hasonlította az ellenzéket

Hirdetés

A Fidesz kommunikációs igazgatója metrón szellentő férfihoz hasonlította az ellenzéket

Bedő Dávid az elmúlt tizenhárom évről úgy fogalmazott, hogy

van nekünk egy kormányunk, ráadásul kétharmada van, szinte korlátlan hatalommal rendelkezik. Minden lehetősége, eszköze megvolt arra, hogy csodát teremtsen. Ehhez képest tizenhárom év után ott tartunk, hogy sereghajtók vagyunk az EU-ban, nálunk vannak a legmagasabb inflációs adatok. Negyedik negyedévben van recesszióban az ország. Csökkennek a reálbérek az országban. Olyan rossz a helyzet, hogy a miniszterelnök új szavakat kénytelen kitalálni, mint valami Wishről rendelt Kazinczy, pozitív nullát szeretne elérni.

A momentumos politikus kitért arra is, hogy átlagbér alatt keresnek a tanárok, elhagyják a szakmát, az egészségügyben is lesújtó a helyzet.

Bedő Dávid

Hirdetés

Bedő Dávid

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Hollik István azzal szállt be a vitába, hogy

2010-ben, amikor a polgári nemzeti oldal megkapta a kormányzás lehetőségét, Magyarországot csődbe vitte a Momentum legfőbb szövetségese, Gyurcsány Ferenc. Az volt a célunk, hogy erős, magabíró, munkaalapú országot hozzunk létre. Voltak nehezítő körülmények, de ehhez a célhoz közelebb kerültünk. Jól haladtunk, a magyar emberek büszkék lehetnek arra a teljesítményre, amit az előző tizenhárom évben elértünk.

Bedő Dávid arra világított rá, hogy a tizenháromból körülbelül tíz évet világgazdasági konjunktúrában töltöttek, ehhez képest „semmilyen felkészülés nem történt arra, hogy mi lesz akkor, ha jön a válság. Most itt van ez a válság, és a kormánynak nincs érdemi megoldása”. Az ellenzéki képviselő nem tagadja, hogy volt fejlődés 2010 óta, de óriási lehetőséget hagytak ki.

Hollik István szerint van az a baloldali érvelés, ha vannak gazdasági eredmények, azokat megpróbálják eltagadni, vagy jön az a mantra, hogy erről nem a kormány tehet, hanem a konjunktúra. A képviselő úgy látja, azért bővült Magyarország gazdasága, mert olyan gazdasági környezetet alakított ki a kormány, ami vonzóvá tette az országot a befektetőknek.

Van tervünk arra, hogy hogyan jussunk ki a nehéz helyzetből, ezt hajtja végre a nemzeti oldal. 2010 előtt az önök szövetségesei okozták a nehéz helyzetet, Gyurcsány Ferencék tönkretették az országot, akkor felkészületlenül érte az országot a válság – húzta alá Holllik István, hozzátéve: a mostani válságot a háború és az „elhibázott szankciók” okozták, ezért a háborút le kell zárni.

Bedő Dávid megjegyezte, „meddig fognak még a 2010 előtti időszakkal jönni? Tizenhárom éve vannak kormányon, minden létező intézményt megszálltak, amit meg tudtak”. A momentumos politikus úgy látja, az elmúlt években „kamuköltségvetéseket” nyújtottak be, nincs növekedés, és nem tudják emelni a pedagógusok bérét.

Hollik István az oktatásról elmondta: felháborítónak tartja, hogy Bedő Dávid beszél a pedagógusokról,

amikor Donáth Anna azért kiabált kint Brüsszelben, hogy ne fizessék ki a Magyarországnak járó uniós pénzeket addig, amíg az életpályatörvényt vissza nem vonják, amiben benne van, hogy emelni kell a béreket. Egészen szürreális, amit csinálnak. Politikai zsarolás van, Brüsszel visszaél a hatalmával.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/26/tranzit-tranzit-fesztival-hollik-istvan-bedo-david-momentum-fidesz-kdnp-vita/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …