2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A fesztivál, ahol a külföldiek láthatják, mit kínál nekik Magyarország

Hirdetés

A fesztivál, ahol a külföldiek láthatják, mit kínál nekik Magyarország

A tavalyi után idén is megszervezik az MCC Fesztet Esztergomban. Mitől különleges és egyedi ez az esemény?

Egy olyan fesztivált hoztunk létre, ami a magyar tehetségeknek szól, és amellett, hogy kiváló zenei programok vannak remek fellépőkkel, olyan magyar és külföldi előadókkal is szervezünk beszélgetéseket, akik a mai modern világunk legfontosabb, leginkább meghatározó témáit járják körül.

Tehát a szórakozás, kikapcsolódás mellett a rendezvényen lehetőség van szellemileg is építkezni, és akár a vélemények ütköztetését is meghallgatni.

Hirdetés

Ami még egyedülállóvá teszi a fesztivált, az a kulissza: a gyönyörű, történelmi város épületei és környezete ezúttal is egyedi hangulatot varázsol majd a rendezvénynek.

Az első MCC Feszt kapcsán mintegy 12 ezer érdeklődőről szóltak a hírek. Jelenleg hogyan állnak a szervezéssel, sikerülhet-e megismételni vagy akár túlszárnyalni a 2021-es sikert?

Az esztergomi szálláshelyek ezen napokra szóló szinte teljes lefoglaltságát nézve jól állunk a szervezéssel. Tavaly, az első MCC Feszt esetében 4-5 ezer fő részvételére számítottunk, de végül 12 ezren jöttek el az eseményre. Most azt gondoljuk, hogy még többen lesznek a fesztiválunkon, a látogatói szám akár a 15 ezret is elérheti. Reményeinket az is erősíti, hogy a tavalyi szám úgy jött össze, hogy az első nap villámárvíz volt, ami elmosta a programot.

Tavaly eljött Tucker Carlson is eljött fellépni. Ezt azért nehéz lesz felülmúlni. Idén milyen névsorra számítsanak az érdeklődők?

2021-ben is fokozatosan jelentettük be azokat a neves előadókat, akik elfogadták a meghívásunkat, és idén is az a célunk, hogy ez is a felvezetés része legyen, így azt gondolom, hogy a már bejelentett kiváló előadókon túl új nevekkel is szolgálhatunk majd a következő hetekben.

Lesznek olyan beszélgetések, amiket nem lehet máshol hallani, csak nálunk.

Tucker Carlson szereplését persze nehéz lesz überelni, hiszen ő ma az egyik legfontosabb véleményvezér a világban, akinek a műsorát milliók nézik Amerikában, de higgyék el, idén is fogunk még igazi nagyágyút bejelenteni.

Tudna mondani pár előadót, akik már elfogadták a meghívásukat?

Itt lesz például Richard Florida, aki a kortárs urbanisztika és várostervezés legnagyobb alakja a világon. Az ő tervei és könyvei alapján világszerte számos jelentős városfejlesztés történt. Austin városát például teljesen az ő elképzelései alapján újították meg. A híres skót művészettörténész, William Dalrymple is eljön hozzánk, de elfogadta a meghívásunkat John Vervaeke is, aki a Torontói Egyetemen a kognitív tudományok professzora, az egyik feltörekvő tehetség a pszichológia világában, és azt vizsgálja, hogyan fog a technikai fejlődés hatni az emberre az elkövetkező évtizedekben.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/19/szalai-zoltan-az-mcc-feszt-egy-igazi-varosi-fesztival/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …