2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A felnőttek fele nem tart új járványhullámtól, a harmadik oltást minden ötödik ember venné fel

Hirdetés

A felnőttek fele nem tart új járványhullámtól, a harmadik oltást minden ötödik ember venné fel

Az IDEA Intézet július végén és augusztus elején készített reprezentatív kutatásából kiderül, hogy a 18 éven felüliek 28 százaléka egyáltalán nem tart a járvány negyedik hullámától, további 21 százalék pedig inkább nem tart tőle. Ugyanakkor 9 százaléknyi olyan válaszoló van, akik nagyon tartanak a vírustól, míg egyharmadnyian félnek attól, hogy a járvány negyedik hulláma Magyarországon is érezteti a hatását.

Legkevésbé a diákok (69 százalék) tartanak a negyedik hullámtól, leginkább pedig a nyugdíjasok (61 százalék).

Hirdetés

A társadalom túlnyomó részét kitevő aktív keresők több mint a fele (55 százalék) szintén azok közé tartozik, akik kevéssé vagy egyáltalán nem tartanak az újabb hullámtól.

Harmadik oltás

A közvélemény-kutatás adatai szerint a magyar felnőtt népesség valamivel több mint ötöde (22 százalék) kívánja biztosan felvenni a harmadik oltást, 29 százalék még nem tudja, de inkább hajlik rá, 14 százalék inkább arra hajlik, hogy nem veszi fel, míg mintegy harmaduk (31 százalék) határozottan jelzi, hogy nem kíván élni a lehetőséggel.

Az alapfokú végzettségűek a legelutasítóbbak a harmadik vakcinával szemben (41 százalék), ugyanakkor az iskolázottság emelkedésével csökken az elutasítók, és ezzel párhuzamosan emelkedik az oltást inkább felvenni kívánók aránya. A diplomások negyede kíván élni a lehetősséggel, további mintegy harmaduk fontolgatja. 

A korcsoportokat tekintve a legnagyobb arányban a nyugdíjasok élnének a harmadik oltással: 27 százalékuk már most felvenné, további 29 százalékuk pedig hajlik rá. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/18/koronavirus-harmadik-oltas-negyedik-hullam-idea-intezet-kozvelemeny-kutatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Baksa-Soós János

Hosszú betegség után, öt nappal hetvenharmadik születésnapja után meghalt Baksa-Soós János, választott nevén Január Herceg …