2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A drónosok és modellezők érdekében kérdezi Palkovicsot egy jobbikos képviselő

Hirdetés

A drónosok és modellezők érdekében kérdezi Palkovicsot egy jobbikos képviselő

A Jobbik országgyűlési képviselője, Dudás Róbert írásbeli kérdéssel fordult Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszterhez, hogy arra kapjon választ, a kormány miért nem biztosította a jogszerű légtérhasználat feltételeit a drónosok számára.

Jelenleg hivatalosan ma Magyarországon tilos drónnal repülni. Ahhoz, hogy repüljünk, az alábbiak szükségesek: tanfolyam, illetve vizsga megléte, biztosítás, a drón regisztrációja és légtérengedély vagy a „mydronespace” applikáció használata lakott területen kívül

– hívja fel a figyelmet Dudás Róbert. Hozzátette: a felsoroltak közül jelenleg – a „mydronespace”-en kívül – semminek nincs megteremtve a jogszabályi feltétele.

Az Indexen megírtuk, hogy az RTL Klub Híradójának az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elismerte: késnek a vonatkozó rendelek kihirdetésével.

Hirdetés

Dudás Róbert emlékezteti Palkovics Lászlót, hogy január elsejétől már az új szabályozásnak kellett volna életbe lépnie, ezzel szemben továbbra sincs meg a vonatkozó kormányrendelet.

A jobbikos képviselő szerint

a probléma az, hogy a drónosok a régi törvények szerint sem tudnak repülni, mert biztosítás nélkül nem kapnak légtérengedélyt.

Kormányrendelet hiányában pedig a biztosítótársaságok január elsejétől nem kötnek felelősségbiztosítást, miközben a korábban megkötöttek már érvényüket vesztették.

Nem lehet elindítani az oktatási felületeket, és nincsenek vizsgázási helyszínek. Jogszabályok hiányában a Légügyi Felügyeleti Hatósági Főosztály nem indítja el a drónok regisztrációs lehetőségét sem

– olvasható Dudás Róbert írásbeli […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/01/07/a_dronosok_es_modellezok_erdekeben_kerdezi_palkovicsot_egy_jobbikos_kepviselo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Biztonságban lesznek szombaton a felvételizők

Biztonságban lesznek szombaton a felvételizők

A tavalyi érettségire kialakított protokoll szerint maximális odafigyelés mellett és teljes készültségben tartják holnap a …