2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Drogkutató Intézet igazgatója: túlzás kijelenteni, hogy a marihuána gyógyszer lenne

Hirdetés

A Drogkutató Intézet igazgatója: túlzás kijelenteni, hogy a marihuána gyógyszer lenne

Interjút adott a Mandinernek Haller József neurobiológus, a Drogkutató Intézet igazgatója, amelyben elmondta, hogy a marihuána elsősorban azért veszélyes, mert felerősíti a függőségre való hajlamot. 

A kutató szerint a marihuána olyannyira kapudrog, hogy még a többi könnyűdrog használatához is ez a szer vezet, illetve ez erősíti fel a rendszeres fogyasztásra való igényt.  „Ebben a folyamatban a kannabinoid-rendszer egy fogaskerék, amelyet a marihuána meg tud mozgatni. Ha ezt a fogaskereket felpörgetjük, akkor az addikció gyorsabb lesz. Teljesen mindegy, hogy a másik oldalon milyen drog van” – mondta.

Állítása szerint ezt világszerte több kutatás is igazolta már. „Állatkísérletek során kiderült, hogy ha majmok nikotin és marihuána keverékét tudták maguknak adagolni, akkor gyorsabban szoktak hozzá a nikotinhoz, mint azok a társaik, akik csak nikotint tudtak maguknak adagolni” – hozott fel egy példát a kapudrog-hatásra. „Ha valaki sör mellé füvet szív, hamarabb válik alkoholistává” – tette hozzá. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/27/a-drogkutato-intezet-igazgatoja-szerint-a-marihuana-nem-gyogyszer-hanem-kapudrog/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …