2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A drágulás ellenére is rekordévre számítanak a táboroztatók

Hirdetés

A drágulás ellenére is rekordévre számítanak a táboroztatók

Bár az előfoglalás már januárban elindult, a legtöbb szülő csak májusban vagy még később csap a homlokára, hogy még nincs megoldva a gyerek nyári táboroztatása. A jelentkezésekből azonban már most látszik, hogy idén nyáron minden eddiginél nagyobb lesz az érdeklődés.

Az év eleje óta 15 százalékkal több a jelentkezés, mint a tavalyi év azonos időszakában. Ha ez a tendencia a következő hetekben is folytatódik, akkor bátran kijelenthetjük, Magyarországon még soha nem táborozott annyi gyerek, mint amennyi idén nyáron fog

– jelentette ki az Indexnek Tóth Béla. A Táborfigyelő vezetője felidézte: tavaly a táboroztatók némileg alábecsülték az érdeklődést, ami miatt sokfelé várólisták alakultak ki, ám idén szélesebb a kínálat, több mint 800 turnus közül lehet választani.

„Számításaink szerint lesz elegendő hely mindenkinek, látni kell ugyanakkor, hogy a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező táborok hamar betelnek. Természetesen még a nyáron is lesz lehetőség a foglalásra, de nem kizárt, hogy akkor már kompromisszumot kell kötnie a szülőknek, elképzelhető, hogy a program már drágább lesz, vagy az eredeti terveknél már messzebbre kell majd vinni a gyereket” – hívta fel a figyelmet Tóth Béla.

Hirdetés

Azt is kiemelte, hogy sajnos még az időben foglalóknak is áremelkedésre kell számítani, az élelmiszerek és a szálláshelyek drágulása ugyanis a táborok költségvetésében is megmutatkozik. Elmondása szerint csak az elmúlt egy hétben legalább tíz szervező jelezte, hogy újra kell kalkulálni a program árát, természetesen ezekben az esetekben a már korábban jelentkezőknek tartják az eredeti összeget.

2022-ben egy napközis tábor átlagosan 35 800 forintba, míg egy ottalvós tábor körülbelül 60 ezer forintba kerül.

Roppant széles ugyanakkor az árolló: a legolcsóbb ottalvós táborért 28 ezer forint kell fizetni, de van olyan tábor is, ami nem kevesebb, mint 330 ezer forintba kerül. Ez azt jelenti, hogy több mint tízszeres árkülönbségekbe is bele lehet futni.

Humanoid robotot is építhet a gyerek

A Táborfigyelő vezetője beszélt arról is, hogy mely témák, foglalkozások iránt érdeklődnek a leginkább a gyerekek. A legnépszerűbbek a sport-, a kaland-, és az idegen nyelvi táborok, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/08/dragulas-nyari-tabor-vakacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A progresszív liberálisok célja a családok megsemmisítése

“A magyar kormány 2010 óta nagyon sokat tett azért, hogy magától értetődő igazságok is legyenek, …