2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A DK árnyékkormányt alakít Dobrev Klára vezetésével

Hirdetés

A DK árnyékkormányt alakít Dobrev Klára vezetésével

A DK arra kérte a párt európai parlamenti képviselőjét: mutassa meg, van kormányzóképes alternatíva, „van remény és van kiút a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor taszította hazánkat”, és hogy legyen az árnyékkormány miniszterelnöke. Dobrev Klára a terveiről sajtónyilvánosan vasárnap fog beszélni, hétfőn pedig bemutatja árnyékminisztereit.

Online sajtótájékoztatója után Molnár Csaba a közleményében úgy fogalmazott:

„Magyarország ma hatalmas bajban van. A kormány a választások előtt eltitkolta az ország valós helyzetét, hazudott a magyaroknak, majd a választás után a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legfájdalmasabb megszorító csomagját vetette ki az emberekre. Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon, és amíg Orbán marad, marad a válság is. Egy ilyen helyzetben az ellenzéknek morális és politikai kötelessége megmutatni, hogy van kiút az ország számára a válságból, van alternatíva.”

Az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke hozzátette: a DK ma a legnagyobb támogatottságú és a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki párt, így nagyobb a felelőssége is, mint bármely más ellenzéki párté.

Hirdetés

A DK Elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt, mutassa meg, hogy van kiút az Orbán-kormány okozta megélhetési válságból, hogy van az Orbán-kormánynak európai alternatívája, és árnyék-miniszterelnökként készüljön fel a kormányzásra

– olvasható a pénteki közleményben.

Molnár Csaba továbbá közölte: korábbi és friss közvélemény-kutatások egyaránt alátámasztják, hogy Dobrev Kláránál nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy a feladatra. Ezt azzal is indokolta, hogy Dobrev Klára dolgozott az államigazgatás minden szintjén, öt nyelven beszél, jogász- és közgazdászdiplomával rendelkezik, az Európai Parlament alelnökeként az ország számára kulcsfontosságú nemzetközi kapcsolatokat alakított ki.

A közlemény szerint Dobrev Klára a DK elnökségi ülésén bejelentette, hogy eleget tesz a felkérésnek, elvállalja az árnyékkormány megalakítását és vezetését.

Reagált a Fidesz

„A magyarok megtapasztalták már milyen az, amikor Gyurcsány Ferenc kormányoz. A baloldal volt az, aki a csőd szélére sodorta az országot: elvették a 13. havi nyugdíjat, valamint egyhavi bért a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól, az egekbe emelték az áram és a gáz árát, elvették a családtámogatásokat, több ezer embert tettek az utcára, sőt a nehéz időkben segítség helyett plusz terhet raktak a magyar vállalkozások és családok vállára. A magyarok ebből nem kérnek. Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/16/demokratikus-koalicio-dk-gyurcsany-ferenc-elnok-molnar-csaba-ugyvezeto-alelnok-rendkivuli-bejelentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Az Ikarus gyár nyolcvan autóbusza – köztük számos oldtimer jármű és ritkaság – mutatkozik be …