2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A csütörtök sztárjai: Sargentini, Gulyás Gergely, Enyedi Ildikó, Muhammad Ali és a laborszökevény-elmélet

Hirdetés

A csütörtök sztárjai: Sargentini, Gulyás Gergely, Enyedi Ildikó, Muhammad Ali és a laborszökevény-elmélet

Elutasította Magyarország keresetét a Sargentini-jelentés ügyében az Európai Unió Bírósága. A döntés azt jelenti, hogy az Európai Parlament 2018. szeptember 12-én jogszerűen szavazta meg a zöldpárti holland EP-képviselő, Judith Sargentini nevét viselő dokumentumot, amelynek az elfogadása utat nyitott ahhoz, hogy az Európai Unió elindítsa a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárást Magyarország ellen a magyar kormány állítólagos antidemokratikus intézkedései, illetve a jogállamiságot érintő, rendszerszintű fenyegetések miatt.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón bejelentette, hogy a járvány harmadik hullámát sikerült véglegesen letörni, a tavaly nyári fertőzöttségi adatok felé közelítünk, a tesztek között a pozitívak aránya egy százalék körüli. Gulyás Gergely azt is közölte, hogy a harmadik hullám után a kormány többletszabadságot adhat az idei évre az egészségügyi dolgozóknak.

A szomszédok szerint semmi sem utalt arra, hogy a 21 éves iszlamista, magyar férfi, akit robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítanak, terrorcselekmény elkövetésére készülne. A gyanú szerint a férfi a futball-Európa-bajnokság egyik budapesti mérkőzésén akart robbantani, a Balatonon pedig autóval a tömegbe hajtani. A részletekről itt és itt írtunk. 

Fenntarthatatlan a jelenlegi nyugdíjrendszer, ezért egy, a Magyar Közgazdasági Társaság szakmai konferenciáján ismertetett pontrendszer úgy módosítaná, hogy a nyugdíj korhatára és összege is függjön a felnevelt gyermekek számától.

Hirdetés

A járványügyi korlátozások miatti hét hónapos kényszerű üzemszünet után mától ismét járnak a vonatok a Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy közötti 12 kilométeres kisvasúton. Az Index képriportban számolt be az eseményről. 

Enyedi Ildikó és Mundruczó Kornél filmje is meghívást kapott a 74. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába. A világ legjelentősebb filmes szemléje július 6-án kezdődik.

A románok mintegy kétharmada úgy véli, Magyarország legfőbb célja Erdély visszaszerzése, egy friss kutatás eredménye alapján mégsem a magyarok Románia legfőbb ellenségei. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/03/a-csutortok-sztarjai-sargentini-gulyas-gergely-enyedi-ildiko-muhammad-ali/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Internetes konzultáció indul az ősztől közlekedő Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút) üzemeltetéséről – tájékoztatta Lázár János, a beruházásért …