2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Brexit után is szükségesek a jó brit–magyar kapcsolatok

Hirdetés

A Brexit után is szükségesek a jó brit–magyar kapcsolatok

Az Egyesült Királyság és Magyarország közötti kapcsolatok erősítése a cél – közölte az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Paul Fox a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A nagykövet kifejtette, hogy bár az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból, de nem hagyja el a kontinenst, ezért a Brexit nem azt jelenti, hogy az ország kapcsolatai meggyengülnének az európai országokkal, sőt, véleménye szerint azok inkább erősödnek majd. Paul Fox kiemelte, hogy Magyarországgal is számos közös érdeke van a királyságnak, a biztonság, a gazdaság és az emberek közötti kapcsolatok területén erősebb lesz majd a kapcsolat.

A nagykövet részletezte, hogy Magyarországon meghatározó brit cégek működnek, és hivataluk azon dolgozik, hogy bővüljön ezeknek a száma. Emellett kifejtette, hogy a két ország a klímaválság elleni küzdelemben is sokat tehet együtt, az emberek közötti kapcsolatok területén pedig az oktatási kapcsolatok fejlesztése kiemelt feladat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Paul Fox brit nagykövetet a minisztériumban Budapesten 2020. október 26-án

Hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Paul Fox brit nagykövetet a minisztériumban Budapesten 2020. október 26-án

Fotó: KKM/Boros Mátyás/MTI

Niylatkozott arról is a diplomata, az a cél, hogy a Magyarországról és az Egyesült Királyságból érkezők, utazók a Brexit átmeneti időszaka után is a jelenlegi feltételek mellett tudjanak dolgozni, tanulni, utazni.

Paul Fox szerint az Egyesült Királyságban élő külföldiek regisztrációja gördülékenyen halad, már több mint százezer magyar állampolgár élvezi ennek az előnyét. Végezetül elmondta azt is, hogy a tervek szerint a Magyarországon élő briteket is hamarosan informálják arról, milyen szabályok vonatkoznak rájuk. 

Kapcsolódó
<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/09/a_brexit_utan_is_szuksegesek_jo_brit-magyar_kapcsolatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Erdő Péter: Meg kell építeni az élet hídját, ezen dolgoznak az orvosok, a betegápolók

Erdő Péter: Meg kell építeni az élet hídját, ezen dolgoznak az orvosok, a betegápolók

Az ember élete, minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé. Az élet hídját …