2020. szeptember 30., szerdaMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A bíróság megsemmisítette Göd momentumos polgármesterének első felfüggesztését

A bíróság megsemmisítette Göd momentumos polgármesterének első felfüggesztését

Megsemmisítette a bíróság Göd momentumos polgármestere, Balogh Csaba első felfüggesztését a városvezetői poszt alól. Ezt maga a polgármester, Balogh Csaba jelentette be a Facebookon.  

Balogh Csaba a Mércének azt mondta: a bíróság egyetértett az általa emelt kifogással, hogy mind eljárásrendileg, mind koncepcionálisan hibás volt, amikor a képviselő-testület első alkalommal, 2 hétre felfüggesztette teendői alól. A felfüggesztést végzők ugyanis azzal érveltek, munkavégzés közben követett el vétségeket Balogh, ám az erről szóló fegyelmi vizsgálat le sem zárult addig, amíg a felfüggesztésről szóló szavazás már megtörtént. Balogh semmilyen módon nem próbálta meg akadályozni az ellene indult fegyelmi vizsgálatot. Ilyen értelemben tehát nem volt megalapozott a felfüggesztése.

A bíróság visszamenőleges hatállyal érvénytelenítette a felfüggesztését, ami azt jelenti, hogy az ebben az időszakban polgármesteri feladatokat ellátó Fülöp Zoltán alpolgármester tevékenysége álképviseletnek minősül. Baloghnak most utólag vissza kell néznie a kérdéses két hétben hozott döntéseket, és azokat utólag vagy el kell fogadnia, vagy el kell utasítania, írja a Mérce. Balogh azt ígérte, hogy a jóhiszemű döntéseket el fogja fogadni, ahol azonban a rosszhiszeműség gyanúja felmerül, ott elutasítással fog élni. A második, immár 30 napos felfüggesztése miatt is fellebbezett a bíróságnál. Balogh arra számít, hogy hétfőn-kedden ezzel kapcsolatban is kedvező ítéletet kap.

A településen már régóta feszültség van a momentumos polgármester és az ellenzéki önkormányzati képviselők között. A város és a Samsung-gyár közötti tárgyalások miatt kialakult nyílt konfliktus odáig fajult, hogy a testület felfüggesztette a polgármestert.

A Pest megyei településen hónapok óta tart a feszültség az ellenzéki frakcióban. Július elején írtunk arról, hogy a város momentumos polgármestere, Balogh Csaba menesztette LMP-s és DK-s alpolgármestereit, mert szerinte az alpolgármesterek nem a város érdekeit szolgálták a munkájuk során. Július 17-én aztán fegyelmi eljárást indítottak Balogh ellen, utána pedig a képviselő-testület<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/08/28/god_balogh_csaba_polgarmester/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírus: az EU vörös listájára került Magyarország

Koronavírus: az EU vörös listájára került Magyarország

Kedden négy újabb országot jelölt a koronavírus-térképen vörös színnel az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ …