2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A beoltott kontaktszemélyeknek nem kell karanténba vonulniuk

Hirdetés

A beoltott kontaktszemélyeknek nem kell karanténba vonulniuk

Bármilyen koronavírusos megbetegedésre utaló jel, láz, köhögés, tüsszögés, orrfolyás, hasmenés jelentkezik a munkavállalónál, akkor javasolt orvoshoz fordulni, ha pedig a tesztje pozitív lesz, akkor a fertőzött továbbra is tíznapos karanténra köteles, még ha meg is kapta előtte a védőoltást.

Ezt tartalmazza a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása, amely szerint a kontaktszemélynek minősülő beoltott munkatársak viszont mentesülnek a karantén alól. 

Az NNK az RTL Klub híradójának megkeresésére válaszolt. A kereskedelmi televízió annak ment utána, hogy a különböző vállalatok hogyan reagálnak az emelkedő koronavírus-adatokra.

Hirdetés

Központi direktíva nincsen. A józan ész az, ami ilyenkor a központi direktívák helyét átveszi 

– fogalmazott Rusvai Miklós állatorvos. A virológus azt javasolja, hogy aki kapcsolatba került fertőzöttel, az lehetőleg hordjon maszkot. 

A riportból az derült ki, hogy a cégek bizonytalanok abban, milyen eszközöket vessenek be a járvány megfékezése érdekében. 

Erre nincs protokoll, minden vállalkozó arra törekszik, hogy a működőképességet fenntartsa 

– mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint mindenesetre a vállalatok igyekeznek megakadályozni a tömeges megbetegedéseket.

(Borítókép: Mohai Balázs / MTI)

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/21/oltas-kontaktszemely-karanten-nnk-nepegeszsegugyi-rusvai-miklos-parragh-laszlo-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …