2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Balaton alatt épül meg a világ leghosszabb kerékpáros útja

Hirdetés

A Balaton alatt épül meg a világ leghosszabb kerékpáros útja

Engedélyezték a Balaton alatt futó kerékpáros alagút megépítését, amelynek kivitelezése már az idei nyári szezon végén megkezdődhet. Balaton vonzerejét várhatóan nagymértékben növelni fogja a kiemelt turisztikai beruházás, annak köszönhetően, hogy a kerékpáros alagút  látványosabb lesz egy szokásosnál, ráadásul a 3,2 kilométeres hosszúságával a világ leghosszabb alagútja lesz. Egyszerre lesz kerékpárút és ökoturisztikai látványosság.

A 2028-ra tervezett kerékpáros alagúton keresztül a 205 km helyett 74,6-ra rövidíthetjük a balatoni bringakört, így remélhetőleg még többen fogják betekerni a magyar tengert – írta az aktivmagyarorszag.hu.

Az alagutat nem a tómeder alatt vezetik el, hanem a tó alján fut majd, így az építkezés nem igényel fúrást.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/02/balaton-kerekparut-alagut-beruhazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …