2020. december 2., szerdaMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / 7500 koronavírusos beteget ápolnak kórházban

Hirdetés

7500 koronavírusos beteget ápolnak kórházban

Szerdára 4290 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 156 949 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 99, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3380 főre emelkedett, 34 846-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 11 723 fő. Az aktív fertőzöttek 23, az elhunytak 26, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. Kórházban 7499 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a pandémia lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán. Hozzáteszik: a járvány lassítását szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések, ezért továbbra is kérik a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában.

A RENDŐRSÉG SZIGORÚAN ELLENŐRZI A SZABÁLYOK BETARTÁSÁT, PÉNZBÍRSÁGOT SZABHAT KI, ÉS AZOKAT A HELYEKET, AHOL NEM TARTJÁK BE AZ ELŐÍRÁSOKAT, BEZÁRJA.

Hirdetés

A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját, és részt vesznek a szigorítások és a kijárási tilalom betartatásának ellenőrzésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában. Emellett a katonák hétfőtől 93 kórházban megfelelő szakmai felügyelet mellett tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat olyan feladatokban, amelyek szakképesítés nélkül is elvégezhetők, és ellátják az egyes kijelölt intézmények őrzését, védelmét.

ESTE 8 ÓRA ÉS REGGEL 5 ÓRA KÖZÖTT KIJÁRÁSI TILALOM VAN ÉRVÉNYBEN, MINDENKINEK HAZA KELL ÉRNIE ESTE 8 ÓRÁIG. A KIJÁRÁSI TILALOM ALÓLI MENTESÜLÉS EGYIK ESETE A MUNKAVÉGZÉS, AMELYET AZONBAN IGAZOLNI SZÜKSÉGES. 

Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva, és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

A MASZKVISELÉSSEL ÉS TÁVOLSÁGTARTÁSSAL KAPCSOLATOSAN EDDIG BEVEZETETT SZABÁLYOK TOVÁBBRA IS ÉRVÉNYESEK, AZZAL, HOGY A 10 000 FŐNÉL NAGYOBB TELEPÜLÉSEK EGYES KÖZTERÜLETEIN A MASZKVISELÉS KÖTELEZŐ.

A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

MINDEN GYÜLEKEZÉS TILOS.

Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat.  A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg. A középiskolák és egyetemek digitális munkarendre tértek át.  A kormány kihirdette a rendeletet, miszerint a helyhez kötött <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/18/koronavirus_covid-19_adatok_jarvany_pandemia_betegseg_fertozottek_halalos_aldozatok_lelegeztetogep/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pénzbírság helyett 30 napos elzárást kaphat Toroczkai László

Pénzbírság helyett 30 napos elzárást kaphat Toroczkai László

Videóban közölte a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól kapott egy …