2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / 32 milliós bírságot kapott a Márki-Zay vezette önkormányzat

Hirdetés

32 milliós bírságot kapott a Márki-Zay vezette önkormányzat

A Közbeszerzési Hatóság (KH) döntőbizottságának csütörtöki határozata értelmében megsemmisítik a Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Volánbusz Zrt., valamint a Jovány Busz Kft. között létrejött szerződéseket helyi járatok üzemeltetésére, egyúttal összesen 32 millió forintra büntette a helyhatóságot KH a közbeszerzés szabályainak megsértéséért.

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter polgármesteri választási kampányában megígérte, hogy ingyenes járatokat biztosítanak az utazóközönségnek Hódmezővásárhelyen.

– A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye. A határozat ellen a Fővárosi Törvényszék előtt közigazgatási per indítható a dokumentum kézbesítésétől számított tizenöt napon belül – írta a KH. Az önkormányzatnak egyébként ugyanennyi ideje van az összeg befizetésére is a KH Államkincstárnál vezetett számlájára, amennyiben nem kívánja megtámadni a döntést.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220623-a-markizay-vezette-onkormanyzat-32-millios-birsagot-kapott.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat: egymás után törtek be egy budapesti üzletbe – videó

Két férfi július 1-én hajnalban berúgta egy VI. kerületben lévő üzlet bejárati ajtaját, majd ellopta …