2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Újabb szakmákban rendelhetik el az online kasszák használatát

Hirdetés

Újabb szakmákban rendelhetik el az online kasszák használatát

A Magyar Nemzeti Bank szerint az online pénztárgépeknek és az Elektronikus Közúti-áruforgalom Ellenőrző Rendszernek köszönhetően a rejtett gazdaság becsült mértéke az uniós átlag alatt van, és a másik három visegrádi ország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia átlagánál is “szürkébb” Magyarország. A GDP 1 százalékának megfelelő költségvetési mozgástér keletkezne akkor, ha az adóelkerülés mértéke az uniós átlag szintjére süllyedne, az így keletkező többletbevételt pedig egyéb produktív kiadásokra, vagy a költségvetési hiány és adósság csökkentésére lehetne fordítani – írja a Portfolio az MNB szakértőire hivatkozva. 

A jövőben remélt további fehéredést több intézkedéstől várja az MNB. Júliusban például megkezdődött az online számlázás. Ezzel az adóhatóság távolból is monitorozni tudja az adózók közötti ügyleteket és hatékonyabban tud fellépni az áfa-csalásokkal szemben. Ez azonban nem elég: a jegybank szakértői elsősorban az online pénztárgépek használatára kötelezett ágazatok körének bővítését, illetve az EKÁER-rendszer fejlesztését látják célravezetőnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181110_Ujabb_szakmakban_rendelhetik_el_az_online_kasszak_hasznalatat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nem hagyják annyiban a Momentum képviselői, hogy a Wizz Air Brüsszelben felejtette az utasokat

Nem hagyják annyiban a Momentum képviselői, hogy a Wizz Air Brüsszelben felejtette az utasokat

Több mint három óra várakoztatás után törölte a Budapestre tartó járatát szerda este a Wizz …