2019. május 23., csütörtökMa Dezső napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.23. Dezső Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Újabb 5000 vevő pártolt el Mészáros vidéki lapjaitól

Hirdetés

Újabb 5000 vevő pártolt el Mészáros vidéki lapjaitól

A harmadik negyedév sem hozott fordulatot a Mészáros Lőrinchez köthető vidéki lapok körében egyre jobban fogynak a vásárlók – írja az Mfor.hu a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adatai alapján.

A lapok értékesített példányszáma három hónap alatt átlagosan 2,5 százalékkal zsugorodott, ez mintegy 5000 vevőt jelent. Éves bázison átlagban több mint 13 százalékos a vásárlók lemorzsolódásának aránya, ugyanis míg egy évvel ezelőtt a vidéki lapokból még közel 225 ezer példány kelt el, 2018 harmadik negyedévében már a 195 ezret sem érte el az eladások száma.

Két évvel ezelőtt, amikor Mészároshoz kerültek a vidéki lapok, az értékesítés még meghaladta a 249 ezret, így a teljes Mészáros-érát nézve, vagyis az elmúlt két évben a vásárlók majdnem 22 százalékát veszítették el a lapok.

A legnagyobb lemorzsolódás a Naplóhoz köthető, itt 27,3 százalékos, így már a 23 ezret sem éri el az értékesített példányszám. A második legtöbb olvasót a Dunaújvárosi Hírlap veszítette (26,4 százalék), míg a harmadik legnagyobb vesztes a Mészáros lakóhelyén is terjesztett Fejér Megyei Hírlap, 25,7 százalékos mínusszal.

Hirdetés

A 2017 utolsó negyedéve óta az Andy Vajna tulajdonában lévő Lapcom kiadványai is éles zuhanásnak indultak idén, bár értesülések szerint még az idén Mészároshoz kerülhet ez a portfólió is. Az Mfor.hu úgy tudja, decemberben zajlik majd le a tulajdonosváltás.

A Mészáros Lőrinchez egyelőre még nem köthető további vidéki lapok közül a Heinrich Pecina által birtokolt Russmedia-kiadványok még tartják magukat: a Kisalföld és a Délmagyar esetében nem olyan mértékű a beszakadás.

Az Mfor.hu hozzáteszi, bár a Népszava a Népszabadság és a Magyar Nemzet megszűnésével új vásárlók ezreire tett szert, az ebből fakadó növekedés most megtorpanni látszik, de éves szinten a Népszava még mindig 6 százalékos pluszban van. A Nemzeti Sport viszont negyedéves bázison növelni tudta az eladásait, de éves szinten mégmindig mínuszban vannak.

A napilapok közül a legnagyobb zuhanást a Blikk könyvelte el, egy év alatt a vásárlói ötödét veszítette el a lap, miközben a Bors olvasói ennél kisebb mértékben fogyatkoztak.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181114_Ujabb_5000_vevo_partolt_el_Meszaros_videki_lapjaitol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A konferenciaturizmus felpörgetésén is a kormány kedvenc üzletemberei nyerhetnek

A konferenciaturizmus felpörgetésén is a kormány kedvenc üzletemberei nyerhetnek

Pár éve a kormány is lelkesen fogott hozzá, hogy állami pénzből vadonatúj konferencia-központ épüljön fel. …