2019. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Túszul ejthették a Huawei-alapító lányát a kínai-amerikai kereskedelmi háborúban

Hirdetés

Túszul ejthették a Huawei-alapító lányát a kínai-amerikai kereskedelmi háborúban

Ráadásul alelnök is, és egyáltalán nem mellesleg az alapító atya lánya. Így érthető, ha  akínaiak tiltakoznak a kanadai letartóztatás ellen. Mit akarnak a Huawei főnök lányától az amerikaiak, akik nemrég állapodtak meg tűzszünetről a kereskedelmi háborúban Kínával Buenos Airesben?

A kínaiak gyakran használnak magáncégeket az USA nemzetbiztonságának aláásására

Ezt nyilatkozta az ügyről Ben Sass szenátor az AP hírügynökségnek. Arra célzott, hogy az amerikai elhárítás kémchipeket talált egyes Huawei okostelefonokban. Ezért be is tiltották azok használatát az államigazgatásban. Ugyanilyen döntést hozott nemrég Ausztrália és Új-Zéland is. A brit kémfőnök ugyanerre figyelmeztetette hazáját és az egész világot:

Az 5G rendszer kutatásában előnyt szereztek a kínaiak 

Hirdetés

A Huawei sikere aggasztja Amerikát, mert azzal járhat, hogy elveszíti a vezető szerepet egy nagyon fontos ágazatban. Ez a valódi oka annak, hogy kellemetlenkedni akarnak a kínaiaknak és mindenekelőtt a Huawei-nek. Ezt persze nyíltan megmondani nem lehet. A kiadatási kérés alapja nem is ez, hanem az, hogy a Huawei megsértette az amerikai szankciókat, melyeket Iránnal és Észak-Koreával szemben hoztak. Trump elnök is újra csatasorba lépett a kínaiakkal szemben, pedig nemrég még meghatottan köszönte meg Hszi Csin-ping elnöknek a megállapodást Buenos Airesben.

Végezzék ki a kínaiak a fentanil kereskedőket!

Ezt javasolja az Egyesült Államok elnöke Kínának. A fentanil óriási gondokat okoz az USA-nak. Tavaly 29 ezren haltak meg emiatt a mesterséges kábítószer miatt, mely sokkal erősebb a heroinnál. A South China Morning Post összeállításából kiderül, hogy óriási hálózatok terítik a Kínában előállított “altatót”, mely nagyon erős függést okoz, és gyakran vezet korai halálhoz.

De hát Hszi Csin-ping elnök megígérte: leállítja a fentanil exportját Amerikába 

Polgárjogi szervezetek az egész világon  mindig bírálták a nyilvános kivégzéseket Kínában. Trump most mégiscsak ezt javasolja Hszi Csin-ping elnöknek. Az USA elnöke jóindulattal figyelte Duterte elnök kábítószer-ellenes kampányát, melynek során  mindenféle emberi jogot félretéve brutálisan harcolnak a jelenség ellen a Fülöp-szigeteken. Pontosabban, míg a papa harcol, addig a fia terít a piacon. Az ellenzéki sajtó szerint az ifjabb Duterte a kínai triádok tagja és a kábítószermaffia embere a Fülöp szigeteken. De hát óriási biznisz a kábítószer- derül ki a South China Morning Post összeállításából.

Mi lesz így az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval?

A kérdést a BBC teszi fel teljes joggal, hiszen alig kezdett el ketyegni a tűzszünet órája, máris drámai fejlemények vannak amerikai oldalon. December elsejétől 90 nap van a megállapodásra, de valójában jóval kevesebb. Erre hívta fel a figyelmet a kínaiak washingtoni nagykövete: közeleg a karácsony és az újév, majd pedig a Holdújév. Ilyenkor nagyon sok minden leáll az USA-ban és Kínában. Valójában tehát nagyon kevés az idő megállapodásra, melyet nem nagyon segít elő a Huawei-alapító lányának a letartóztatása Kanadában. Pénteken várható bírósági döntés arról, hogy szabadlábra helyezik-e a Huawei pénzügyi igazgatóját. Arról pedig Trudeau kanadai miniszterelnöknek kell döntenie: kiadják-e őt Amerikának? (via AP, South China Morning Post)

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181206_Tuszul_ejthettek_a_Huaweialapito_lanyat_a_kinaiamerikai_kereskedelmi_haboruban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A magyar kormány folytatja a harcot az otthoni pálinkafőzés adómentességéért

A magyar kormány folytatja a harcot az otthoni pálinkafőzés adómentességéért

A Pénzügyminisztérium (PM)közleménye szerint Magyarország az egyeztetésen támogatta azt a javaslatot, amely adómentességet biztosít a …