2018. december 10., hétfőMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Tömeges kirúgással fenyeget a Volkswagen vezére

Hirdetés

Tömeges kirúgással fenyeget a Volkswagen vezére

Tömeges leépítéssel fenyeget az autóiparban az új autók szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséről a környezetvédelemért felelős európai uniós szakminiszterek tanácsában kötött megállapodás – mondta a Volkswagen-csoport vezetője.

Herbert Diess vezérigazgató a Süddeutsche Zeitung című német lapnak elmondta: az ágazat számára továbbra is csak az lenne megfelelő, ha 30 százalékkal kellene csökkenteni az új autók kibocsátását 2030-ig a 2021-es szinthez képest. A környezetvédelemért felelős tagállami miniszterek keddi tanácsülésükön 35 százalékos csökkentésről állapodtak meg.

Ha a tanács, az Európai Bizottság és a 40 százalékos csökkentést sürgető Európai Parlament és soron következő egyeztetésein is 35 százalékos csökkentésről döntenek, a VW üzemeiben a munkahelyek nagyjából egynegyedét le kell építeni. Ez mintegy százezer állás megszűnését jelenti – mondta a társaság vezetője.

 

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181011_Tomeges_kirugas_Volkswagen_kornyezetvedelem#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ha hegyet nem is, de sípályát hoztak Szegedre

Ha hegyet nem is, de sípályát hoztak Szegedre

Pár évvel ezelőtt mindenki csak derült a Kétfarkú Kutyapárt ígéretén, hogy hegyet hoznak Erdélyből Szegedre, …